Παιδιά με τον δήμαρχο και τη πρόεδρο

Από τη συνάντηση

Τον Δήμαρχο Νεάπολης κ. Νίκο Καστρινάκη, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Ελένη Μοσοχβιτάκη και τον αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Ζερβάκη συνάντησαν τη Τετάρτητο μεσημέρι (22/10), 3 από τα 23 παιδιά που φιλοξενούνται στην Παιδόπολη Νεάπολης με ένα και μοναδικό αίτημα τους «Δεν θέλουμε να κλείσει το σπίτι μας.»

Οι 7 εργαζόμενοι, επιμελητές, κοινωνικός Λειτουργός και Ψυχολόγος που έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση μέσω του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας είναι απλήρωτοι 11 μήνες και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.
«Δεν μπορούμε να βλέπουμε πλέον εκείνους τους ανθρώπους που φροντίζουν για εμάς τόσους μήνες χωρίς να πληρώνονται να προχωρούν σε αποχή από την εργασία τους και εμείς να μην κάνουμε τίποτα. Ήρθαμε σε εσάς για να σας ζητήσουμε κάτι να κάνετε μήπως και το θέμα λήξει γατί την στιγμή αυτή για όλη την διάρκεια της μέρας είναι στην Παιδόπολη μόνο ένας επιμελητής να μας προσέχει.» είπε ο Βαγγέλης Μαντής ενώ μαζί του ήταν και οι Χρήστος Καπετανάκης και Γιώργος Νάζαρης.

Να θυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, επιμελητές, κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος, 7 άτομα στο σύνολο, έχουν προσληφθεί μέσου του συλλόγου των φίλων της Παιδόπολης με προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Παιδόπολη και του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας για ένα χρόνο με το ποσό των 120.000 ευρώ.
Στα χρήματα αυτά που ακόμα δεν έχουν δοθεί ακόμα συγκαταλέγονται και τα ποσά για την ασφάλιση των εργαζομένων που ούτε αυτή έχει εξασφαλισθεί.
Το Δ.Σ της Παιδόπολης και ο πρόεδρος κ. Γιάννης Μαράκης έχουν πραγματικά εξαντλήσει όλες τις φόρμουλες για να καταβληθούν τα χρήματα αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από πουθενά.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά που είχαν την ευαισθησία να ενημερώσουν την Δημοτική αρχή και δεσμεύτηκε για κάποιες ενέργειας από πλευράς Δήμου αφού πρώτα χαρακτήρισε σαν απαράδεκτο το γεγονός να μην έχουν ακόμα δοθεί τα χρήματα εκείνα για την πληρωμή των εργαζομένων στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Παιδόπολης Νεάπολης.
«Ζητάμε άμεση και ομαλή χρηματοδότηση της Παιδόπολης Νεάπολης, δεν είναι δυνατόν 120.000 ευρώ για 23 παιδιά και 7 εργαζόμενους να μην μπορούν να εκταμιευθούν και να δοθούν στην ώρα τους όταν δίνονται άλλα και άλλα. Το Δ.Σ της Παιδόπολης κάνει πραγματικά ότι μπορεί αλλά δεν μπορεί να έχει ευθύνες που δεν του ανήκουν.» είπε ο Δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι θα θέσει το θέμα υπόψιν όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Από τον Δήμο Νεάπολης.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos