Τη μαθήτρια που τραγούδησε Ερωτόκριτο στο Ευρωκοινοβούλιο δέχτηκε ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου
Ιωάννα Γκουργκούνη, Αντώνης Ζερβός, Τζένη Γιανναδάκη

Την μινιατούρα του γλυπτού : “Η αρπαγή της Ευρώπης” έργο των αδελφών Σωτηριάδη που κοσμεί εδώ και χρόνια – μετά από δωρεά του Δήμου Αγίου Νικολάου – τον περίβολο της εισόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προσέφερε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός στην νεαρή μαθήτρια της Β΄Λυκείου (2ο Λύκειο), Ιωάννα Γκουργκούνη,

η οποία συμμετείχε στην ημερίδα Euroscola και κατάφερε ερμηνεύοντας στίχους από τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου -όχι μόνο  ν΄αποσπάσει το χειροκρότημα των εκπροσώπων από τις 22 χώρες που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη διοργάνωση του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των πολιτών του κόσμου, που παρακολούθησαν την συγκλονιστική ερμηνεία της !

Στην συνάντηση που είχε με την νεαρή μαθήτρια, ο κ. Ζερβός, παραδίδοντας της και το Φωτογραφικό Λεύκωμα της πόλης, εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση του, για την Ιωάννα Γκουργούνη, που όπως δήλωσε, πρόκειται για ένα απολύτως συνειδητοποιημένο και πολιτικοποιημένο πολίτη του δήμου, που πέραν του μεγάλου της ταλέντου, διαθέτει κοινωνική γνώση – γεγονός σημαντικό για την μετέπειτα πορεία της.

Την Ιωάννα συνόδευσε στον Δήμο Αγίου Νικολάου, η μητέρα της καθηγήτρια φιλόλογος κ. Γιανναδάκη Τζένη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos