Τι έγινε η βουκαμβίλλια;
πριν και μετά

Μας ειδοποίησαν ακροατές και αναγνώστες: Πηγαίνετε να δείτε τι έγινε στη λίμνη, στο κιόσκι. Πήγαμε και είδαμε ότι η βουκαμβίλλια έλειπε. Είχε κοπεί από τη ρίζα. Ένα από τα πολλά, πολύ φωτογραφημένα σημεία της λίμνης, είχε μείνει μόνο με τα ξύλα της πέργκολας. Φυσικό επακόλουθο, αρχίσαμε τις ερωτήσεις:

Η υπηρεσία πρασίνου του δήμου Αγίου Νικολάου δεν γνώριζε. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Βάρδας μας είπε ότι η βουκαμβίλλια κόπηκε γιατί πρέπει να αντικατασταθούν τα ξύλα της πέργκολας που έχουν σαπίσει με τα χρόνια.

Και, ναι μεν, τα ξύλα όντως επιζητούν αλλαγή, αλλά αυτό μπορούσε να γίνει χωρίς να κοπεί η βουκαμβίλλια. Μπορούσε απλά να κλαδευτεί και να μαζευτεί. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η βουκαμβίλλια θα ξαναβλαστήσει.

Όμως με τον τρόπο που, όποιος την έκοψε στη κυριολεξία από τον πάτο, χωρίς να προστατεύσει ότι απέμεινε, αμφιβάλουμε εάν το σημείο θα αποκτήσει ξανά την ίδια εικόνα.

Εάν δε ερευνήσετε μέσω google για φωτογραφίες της “lake voulismeni agios nikolaos“, θα βρείτε πολλές του σημείου, μαζί με χιλιάδες άλλες από διάφορα σημεία και γωνίες της λίμνης γενικότερα.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos