Τι δεν θέλει να καταλάβει ο κ. Χρυσοχοΐδης
από την επίσκεψη στ’ Ανώγεια

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης έχει υπάρξει ξανά Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Υπό άλλη κυβέρνηση. Έχει κατέβει ξανά και ξανά στη Κρήτη για τα θέματα του Μυλοποπόταμου. Αν μετά από τόσα χρόνια έρχεται όπως το Σάββατο (27/6) και αραδιάζει μαντινάδες, ευχολόγια και άλλους αστυνομικούς, τότε: ή δεν καταλαβαίνει τη πραγματική διάσταση του προβλήματος στο Μυλοπόταμο και στη Μεσσαρά, ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Αυτός και οι συν αυτώ της αστυνομίας.

«Βεντέτες και παλιανθρωπιές τη φήμη μας μαυρίζουν. Χαλούν τσ’ ανθρώπινες ψυχές κι ούλους μας ταλανίζουν». Με αυτή τη μαντινάδα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους Ανωγειανούς να αφήσουν στο παρελθόν τις βεντέτες και να τηρήσουν τους νόμους, που όλοι πρέπει να σέβονται.….

….απόσπασμα από το δελτίο τύπου του Υπουργείου. Και άλλα ευχολόγια όπως στο παρελθόν η διακήρυξη κατά των όπλων. Αλλά και η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων δεν θα φέρει αποτέλεσμα.

Από τη φασαρία του 2007, με τον τραυματία και μετέπειτα νεκρό Λαζαρίδη, το Ελληνικό κράτος δείχνει και συνεχίσει να δείχνει στον Μυλοπόταμο μόνο το πρόσωπο της καταστολής.

Συνεχής, διαχρονική αδιαφορία

Ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε γιατί τα παιδιά δεν πάνε σχολείο. Γιατί έφτασαν να νομίζουν ότι ζωή είναι μόνο τα οζά, τα 4Χ4 με φιμέ τζάμια, τα πιστόλια και οι επιδοτήσεις. Γιατί στη Μεσσαρά, οι αρσενικοί με τα μυαλά που απόκτησαν και κουβαλάνε, δεν σταυρώσουν θηλυκά, μιας και οι γυναίκες φαίνεται ότι έχουν περισσότερο μυαλό απ’ ότι οι νέοι.

Εδώ κύριε Χρυσοχοΐδη, κύριε Καραμαλάκη υπάρχουν πρώτιστα, κοινωνικά προβλήματα, για τα οποία το Ελληνικό κράτος δεν ασχολήθηκε διότι ήταν πάντα ο μεγάλος απών. Στη Μεσσαρά μας έλεγε υψηλόβαθμος της αστυνομίας, η δύναμη έχει τόσο αφομοιωθεί που δεν μπορεί να γίνει κάτι εάν δεν μετατεθούν οι πάντες…..

Όσο πάνω από τον Μυλοπόταμο σκύβει μόνον ο εκάστοτε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η αστυνομία, τόσο θα βασιλεύουν τα κουμπούρια……..

Το ανεξάρτητο κράτος Ζωνιανών και ο απύθμενος στρουθοκαμηλισμός μας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos