Κατώτερη των περιστάσεων η στάση του Υπουργού Τουρισμού απέναντι στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό

Σε μια περιοχή που ζει κατ εξοχήν από τον τουρισμό, ήρθε ο Υπουργός τουρισμού κ. Κικίλιας  για να μας πει πόσο καλός ήταν στην διαχείριση του Κορονοιου, προφανώς πανηγυρίζει για την πρωτιά σε θανάτους  ανά εκατομμύριο κατοίκων (ευρωπαϊκή κατάταξη).

           Κομπάζει για τις αφίξεις ξένων επισκεπτών, αλλά παρόλα αυτά δεν έχει παρουσιάσει αυτός και η κυβέρνηση του ένα σχέδιο στοιχειώδους προετοιμασίας των δημόσιων δομών υγείας στην τουριστικές περιοχές ,  ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει ούτε καν σκέψη να οριστούν  φέτος ξενοδοχεία καραντίνας!

          Τα προβλήματα των εργαζομένων, η επαγγελματική εξουθένωση τους οι κακές συνθήκες εργασίας και το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν εξακολουθεί να απαντάται  με αδιαφορία, εμπαιγμό και εν τέλει κοροϊδία.

          Η καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων, τα ωράρια γαλέρας  στον τουρισμό επισιτισμό δεν λύνονται με  παροτρύνσεις προς τους εργοδότες και είναι εμπαιγμός στην αγωνία των εργαζομένων..

          Οι καταγγελίες για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας είναι πλέον καθημερινές.

          Χωρίς ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών.

          Χρειάζεται πολιτική βούληση και δραστικά μέτρα.

          Εντατικοί έλεγχοι και επιβολή αυστηρών προστίμων σε όλη την χώρα  για την αποφυγή φαινομένων εργοδοτικής αυθαιρεσίας,  καθώς και

          Επαναφορά όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και  κήρυξη τους ως υποχρεωτικών, για να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να είναι έρμαια στις διαθέσεις συγκεκριμένων εργοδοτών.

          Δεν κρύβεται δε η άγνοια του υπουργού για το φλέγον ζήτημα της λειτουργίας της ΑΣΤΕΚ, αν κρίνει κανείς από την μη απάντηση του στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό ή καλύτερα η εκτός τόπου και χρόνου ανεκδιήγητη απάντηση του, χωρίς καν να ακούσει το αίτημα,, ότι είναι θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πρωτογενούς τομέα, των χρημάτων που έχουν δοθεί στην αυτοδιοίκηση, στον κορωνοιό, μη κατανοώντας καθόλου το θέμα, λέγοντας απλώς αυτά που ήθελε να πει για να κρύψει την άγνοια του.

          Η υπόχρεωση και το καθήκον του κάθε υπουργού είναι να ακούει τα προβλήματα και να δίνει λύσεις. Το “προτιμώ τα έργα από τα λόγια”, κενό γράμμα, γιατί έργα δεν υπάρχουν. Η έλλειψη διάθεσης διαλόγου το μόνο που δείχνει είναι το αυταρχικό ανεύθυνο και αναποτελεσματικό πρόσωπο της κυβέρνησης που εκπροσωπεί ο υπουργός.

                        ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos