Το  Γυμνάσιο Νεάπολης τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Η γιορτή πλαισιώθηκε με τραγούδια από τη σχολική χορωδία και μουσικούς –μαθητές υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Παναγιώτας Αλεξοπούλου

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ιωάννης Χατζηιωαννίδης» του σχολείου, η σχολική γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Χαβάκης αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους γονείς, σε σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε το διαχρονικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου και τελειώνοντας σημείωσε πως «είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και να χτίζουμε πάνω σε αυτές τιμώντας πάντα τα όσια και τα ιερά του λαού μας». Επίσης, διάβασε το μήνυμα για την επέτειο του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.  Στη συνέχεια η καθηγήτρια κ. Πόπη Μαστοράκη διάβασε το Πρακτικό για τον ορισμό της σημαιοφόρου και των παραστατών.

Το  Γυμνάσιο Νεάπολης τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η παράδοση της σημαίας είναι πάντα μια ιδιαίτερη στιγμή καθώς παραδίδεται η ελληνική σημαία το ιερό σύμβολο τους έθνους μας. Ο Διευθυντής κατά την παράδοση σημείωσε πως «είναι μεγάλη τιμή να  τιμή να κρατάτε στα σας χέρια την ελληνική σημαία την ποτισμένη με θυσίες και αίμα των προγόνων μας.  Η σημαία αυτή ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία».

Στη συνέχεια δόθηκαν τα Αριστεία και τα Βραβεία στους μαθητές που διακρίθηκαν για τις υψηλές περσινές επιδόσεις τους, και στους οποίους ευχήθηκε να συνεχίσουν να διαπρέπουν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Φέτος, για πρώτη φορά δόθηκαν και τα Βραβεία Προσωπικής Βελτίωσης σε μαθητές που με τη μελέτη τους από την αρχή της σχολικής χρονιά έως και τις εξετάσεις βελτίωσαν σημαντικά τις επιδόσεις τους.

Ακολούθησε παρουσίαση χρονικού με τα γεγονότα της περιόδου 1940-1944, το οποίο πλαισιώθηκε, οπτικοακουστικό υλικό, θεατρικό δρώμενο μουσική από τους μαθητές και τραγούδια από τη χορωδία.

Το συντονισμό και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι φιλόλογοι του κ. Σοφία Αποστολάκη και κ. Γεωργία Τζομπανάκη.

Η γιορτή πλαισιώθηκε με τραγούδια από τη σχολική χορωδία και μουσικούς –μαθητές υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας  κ. Παναγιώτας Αλεξοπούλου. 

Η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο. 

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές που είχαν το συντονισμό και τη μουσική επιμέλεια, τόσο για τις επιλογές τους, όσο και για τη διαχείριση του χρόνου. Επίσης, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, γιατί για να μπορέσουν να ανταποκριθούν αφιέρωσαν αρκετές ώρες. Μετά το πέρας της σχολικής γιορτής, μετά την επιμνημόσυνο δέηση, έγινε κατάθεση στο μνημείο των Πεσόντων,   παρουσία όλων των μαθητών και των καθηγητών.

Ας είναι το παλλαϊκό “ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940 μια Αστείρευτη πηγή έμπνευσης για το έθνος των Ελλήνων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos