Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας σχετικά με το ΒΟΑΚ
….θα δημιουργήσουν συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας, κατά την ειδική συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2020 με θέμα συζήτησης τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, από τα Χανιά, σχετικά με το ΒΟΑΚ και λαμβάνοντας υπόψη ότι:

Ο σχεδιασμός του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου της Κρήτης, ενός έργου που θα δώσει πνοή και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και ευημερίας, δεν πρέπει επ’ ουδενί να εξαιρεί καμία περιοχή.

Η ασφαλής και γρήγορη προσβασιμότητα από το ένα άκρο της Κρήτης στο άλλο, η σύνδεση των μεγάλων αναπτυξιακών υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια, νοσοκομεία, Πανεπιστημιακά ιδρύματα) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τις συνέργειες εκείνες που θα μεγιστοποιήσουν τα οφέλη, θα άρουν τις όποιες ανισότητες και θα δημιουργήσουν συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης και ένα περιβάλλον ίσων δυνατοτήτων και ευκαιριών.

Οι πολίτες της περιοχής μας είναι αποφασισμένοι να μην αποδεχτούν οποιονδήποτε σχεδίασμά που θα μεγεθύνει τις όποιες αδυναμίες, θα διχοτομήσει το νησί και θα δημιουργήσει μια Κρήτη δύο ταχυτήτων, με τραγικές συνέπειες στη ζωή, την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.

ΨΗΦΙΖΕΙ

Ζητούμε και διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και ευημερίας σε μια Κρήτη σύγχρονη και προοδευτική και προπάντων αδιαίρετη από την μια άκρη στην άλλη.

Ζητούμε άμεση χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των υφιστάμενων μελετών στο νομό Λασιθίου, σύμφωνα και με την πρόταση του ΤΕΕ/ΤΑΚ και την ένταξή τους στο σχεδίασμά για ένα ενιαίο ΒΟΑΚ από το Καστέλι στη Σητεία.

Ζητούμε άμεση σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και τους δημάρχους του νομού, προκειμένου να προγραμματίσουμε κοινή συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.

Ο Δήμαρχος                                                  Τα Μέλη

Ζερβάκης Γεώργιος                        Αϊλαμάκης Γεώργιος – Αντωνιδάκης Μιχαήλ

Ατζαράκης Γεώργιος – Αυγουστινάκης Εμμαν. Βιολιδάκη Μαρία – Γαλετάκης Εμμανουήλ Γιαννακάκη Μαρία – Δρακάκης Ιωάννης Καναβάκης Ιωάννης – Καραμανωλάκης Νίκος Καρνιαδάκης Ιωάννης – Κουρουπάκης Νικόλαος Λιλιμπάκης Εμμανουήλ – Μακρυνάκης Νικόλαος

Ο Πρόεδρος                           Μαριδάκης Γεώργιος – Μπελιμπασάκης Εμμαν.

Παπαδάκης Ιωάννης – Πατεράκης Θεόδωρος Μεραμβελλιωτάκης Νίκος                Πλατανάκη Ελένη – Σπανουδάκη Μαρία

Συλλιγαρδάκης Σταύρος – Τερζής Λεωνίδας Τσιφετάκης Εμμανουήλ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos