Το Εργατικό Κέντρο δεν κρίθηκε απαραίτητο να προσκληθεί
ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου εκφράζει τον προβληματισμό του σχετικά με την διεξαγωγή της πολύ χρήσιμης ευρείας σύσκεψης για την νόμιμη απασχόληση αλλοδαπών εργατών μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου. Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ την διεξαγωγή της και ομολογουμένως με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των εργαζομένων, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου, η μεγαλύτερη συλλογικότητα στο Νομό

με τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια εξήντα εννέα (4.569) μέλη, δεν κρίθηκε απαραίτητο να προσκληθεί, για ένα θέμα που αφορά έμμεσα τους εργαζόμενους – άνεργους του Νομού μας και ειδικά, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η ανεργία στο Νομό μας λόγω της πανδημίας, έχει εκτιναχτεί σε πρωτόγνωρα ύψη.

Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχουν έγκυρα στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών που απασχολούνται στο Νομό μας, παράνομα και μη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους (εκμετάλλευση, συνθήκες εργασίας και διαβίωσης) αλλά και την γενικότερη οικονομική και κοινωνική διάσταση του θέματος.

Επίσης με έκπληξη διαπιστώσαμε την συμμετοχή του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου, παρά το ότι δεν νομιμοποιείται σε θεσμικό-νομικό επίπεδο να εκπροσωπεί τον κλάδο, λόγω μη διενέργειας, εσκεμμένα, εκλογών εδώ και τρία χρόνια. Επισημαίνουμε ότι δεν πρόκειται για αντιπαλότητα με τον συγκεκριμένο κλάδο, το αντίθετο, αλλά υπάρχει ένα θεσμικό κενό, σε εποχή μάλιστα που θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρωτοπορία κινήσεων και προτάσεων λόγω της σπουδαιότητας του κλάδου της «βαριάς βιομηχανίας», ειδικά της περιοχής μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μη συμμετοχή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου όχι μόνο σε αυτή, αλλά και σε άλλες συσκέψεις της Αντιπεριφέρειας στο παρελθόν, που αφορούν το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι στο Νομό μας, δεν έχει να κάνει με απαξίωση των εκπροσώπων των εργαζομένων από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας.

Εξάλλου δεν θα ταυτιζόταν με την πολύχρονη και εποικοδομητική σχέση που έχει το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη.

Με σεβασμό στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για τη Διοίκηση

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos