Οι ομιλητές στα σεμινάρια ήταν επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού
Οι ομιλητές στα σεμινάρια ήταν επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης –  Wines of Crete ταξίδεψε μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκειμένου να παρουσιάσει δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για το κρητικό κρασί με τίτλο «Η ιστορία σε ένα ποτήρι: οι κρητικές ποικιλίες». 

Τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη, απευθυνόταν αποκλειστικά σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κρασιού, οινοδημοσιογράφους και bloggers γαστρονομίας και κρασιού.

Σκοπός των σεμιναρίων ήταν  η γνωριμία των παρευρισκομένων με τις κρητικές ποικιλίες και τα κρασιά που φτιάχνονται με γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ. Κατά την διάρκεια της γευστικής δοκιμής, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα κρασιά της Κρήτης  και μεγάλη προθυμία να δοκιμάσουν ποικιλιές που δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ ξανά.

Η αποστολή του Wines of Crete ανέλυσε την προσφορά της Δικτύωσης και τα βήματα που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια από τους κρήτες οινοποιούς. Στάθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη ιστορία του κρητικού αμπελώνα και την επήρεια της στην οινική κουλτούρα της Κρήτης και στην σύγχρονη οινοποιία του νησιού.

Οι ομιλητές στα σεμινάρια ήταν επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού και αποτελούνταν από τους Kamal Kouiri, Wine Director στο εστιατόριο Molyvos στη Νέα Υόρκη, Robin Kelley O’Connor, εκπαιδευτής κρασιού CWS, CWE, David Ransom, δημοσιογράφος οίνου ενώ την αποστολή των Κρητικών Οινοποιείων (Wines of Crete) αποτελούσαν οι Στυλιανού Γιάννης, οινοποιός,  Αστυρακάκη Στέλλα, project manager Δικτύου Οινοποιών και Αλέξανδρος Σικιαρίδης, συνεργάτης Οινοποιείου Στραταριδάκη και marketing specialist.

Το Wines of Crete πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις σε αγορές του εξωτερικού προωθώντας το κρητικό κρασί και την κρητική γαστρονομία σαν αναπόσπαστο κομμάτι της κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας.  Η δράση πραγματοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων. Περισσότερες φωτογραφίες από τα δύο αυτά σεμινάρια μπορείτε να βρείτε στο www.fb.com/winesofcrete

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos