Το Λασίθι θα κερδίσει αυτά που του αναλογούν
ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στον δήμο Αγίου Νικολάου

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον υπουργό Ναυτιλίας στα θέματα που τέθηκαν κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης (8/6), μας δίνουν την δυνατότητα να ελπίζουμε σε θετικές εξελίξεις. Θα είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, ώστε να πετύχουμε αυτά που θέλει και δικαιούται ο τόπος“.

Στην παραπάνω δήλωση προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μ΄αφορμή την ενημερωτική συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην οποία παρευρέθηκαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Νίκος Κοκκίνης, Γιάννης Ανδριώτης, Γιώργος Φιλιππάκης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Θωμάς Χαριτάκης, Χάρης Αλεξάκης, Κων/νος Καστελιανάκης, Γιώργος Βάρδας, καθώς: ο Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος – υποναύαρχος κ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, η παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, στην εκλογική του Περιφέρεια έδωσε την δυνατότητα, να συζητηθούν ζητήματα κύριας σημασίας για τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Συγεκριμένα συζητήθηκε : η απουσία σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Λασίθι, δεδομένου ότι οι πρόσφατα ιδρυθείσες σχολές περιμένουν την έγκριση λειτουργίας τους, μετά από αξιολόγηση των μελετών βιωσιμότητας – όρος – που παρακάμπτεται σε άλλες περιοχές της Κρήτης, μεταφέροντας – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το αίσθημα αδικίας των Λασιθιωτών.

Επίσης τέθηκε το θέμα στέγης και στελέχωσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου ( ο Δήμος πρόσφατα απέκτησε ακίνητο 10,50 στρ που θα διαθέσει στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη για την δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων), καθώς και το ζήτημα της επανασύστασης του αστυνομικού τμήματος Νεάπολης.

Στην συνάντηση, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, έθεσε στον υπουργό, θέματα που σχετίζονται με : την παραχώρηση ακινήτων του δημοσίου (ΕΟΜΜΕΧ, Φρουραρχείο, Τελωνείο, Λιμεναρχείο, Τουριστικό Ακίνητο Καλού Χωριού) στον Δήμο, την χρηματοδότηση του δικτύου ύδρευσης από τον Αποσελέμη, το ζήτημα της ανυπαρξίας πλήρους νομοθεσίας για τα καταδυτικά πάρκα,την επανασύσταση της κοινότητας Μιλάτου, την ανυπαρξία χρηματοδοτήσεων για την σχολική στέγη, την αναταλλαγή μετοχών με το Minos Beach, και τέλος θέματα που σχετίζονται με την παράταση της διάταξης για την νομιμοποίηση των κατασκευών επί αιγιαλού, την τακτοποίηση παρεμβάσεων στο θαλάσσιο μέτωπο λόγω θεομηνιών και τις Μελέτες των Λιμενικών Έργων (προστασία από διαβρώσεις θαλασσίου μετώπου).

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή, με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ώστε τα θέματα που του τέθηκαν και είναι δίκαια να μπορέσουν να υλοποιηθούν.Το Λασίθι θα κερδίσει αυτά που του αναλογούν, ανέφερε χαρακτηριστικά. Κληθείς να σχολιάσει την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα,  έκανε γνωστό, ότι στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας, είναι η μέγιστη δυνατή ασφάλεια στην ακτοπλοία και η αντιμετώπιση της προκλητικότητας της Τουρκίας, με την συνεχή και συνεπή προστασία των θαλασσίων συνόρων μας. Είναι γεγονός ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους για να προωθήσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί στο μέγιστο βαθμό τα κυριαρχικά της δικαιώματα, σ΄όλα τα μήκη και πλάτη, των χερσαίων, θαλασσίων και εναερίων χώρων που μας ανήκουν.

το υπόμνημα με τα θέματα που τέθηκαν

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos