τι θα γίνει με αυτή τη προνοιακή δομή
τι θα γίνει με αυτή τη προνοιακή δομή

Εκεί στο Υπουργείο Εργασίας, μάλλον έχουν το μυαλό τους πάνω από τη κεφαλή τους. Αλλιώς πως δεν εξηγείται το γεγονός ότι στις παρατηρήσεις για το νέο οργανισμό του κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας στη Κρήτη, δεν υπάρχει πουθενά το τμήμα ΑμεΑ Λασιθίου, η πρώην Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου, η ακόμα χειρότερα, η διοίκηση της παιδόπολης Νεάπολης θα γίνεται από το Ρέθυμνο.

Οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο, που έλαβαν το σχετικό κείμενο θορυβήθηκαν διότι δεν γνωρίζει κανείς εάν αυτό συνιστά κατάργηση του ιδρύματος και ποια θα είναι η τύχη όλων αυτών των ανθρώπων που φιλοξενούνται εκεί χωρίς να έχουν κανέναν στον έξω κόσμο ή απλά οι συγγενείς τους, τους έχουν  στη κυριολεξία πετάξει.

Οι απορίες πληθαίνουν καθώς ο υπεύθυνος υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου, βουλευτής Ηρακλείου, γνωρίζει όλα αυτά και τις ιδιαιτερότητες της Κρήτης, ενώ έγινε προσπάθεια ενημέρωσης του νέου υφυπουργού εργασίας και βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη.

Επίσης, η απορία που μας διακατέχει τις τελευταίες ώρες είναι, πως δέχονται να διοικούν αυτές τις προνοιακές δομές άνθρωποι, άμισθοι, εν είδει τιμητικής θέσης στη κορυφή της διοίκησης στους οποίους το υπουργείο τραβά κάθε λίγο και λιγάκι του χαλί κάτω από τα πόδια τους, υπονομεύοντας όποια καλή διάθεση προσφοράς μπορεί να έχουν;

Αναμένουμε απαντήσεις ουσίας από το Υπουργείο Εργασίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos