Τροποποίηση ορίων Φουρνής, θετικό το υπουργείο Περιβάλλοντος
ο δρόμος ανάμεσα στο Καστέλι Φουρνής και στη Φουρνή

Θετική ήταν η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο έγγραφο που κατέθεσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου, αναφορικά με την τροποποίηση των ορίων του οικισμού Φουρνής.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Δήμος, τον τελευταίο χρόνο, ξεκίνησε την διαδικασία για την τροποποίηση των ορίων του οικισμού που  έχουν διευρυνθεί,  με αποτέλεσμα την επιβάρυνση ιδιοκτησιών (χωράφια-αμπέλια) εντός του οικισμού που πλέον μπορούν να θεωρηθούν ως οικόπεδα, με τις επιβαρύνσεις που συνεπάγονται για τους ιδιοκτήτες.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στο υφιστάμενο νομικό καθεστώς, τόνισε ότι ο δήμος θα προβεί στις ενέργειες εκείνες που θα επιτρέψουν την έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος, ενώ σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Φουρνής κ. Μαν. Μπουραντά, αναμένεται να πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση στην περιοχή, για να υπάρξει ενημέρωση των δημοτών για ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με τις δικαιοπραξίες που έχουν έως σήμερα γίνει στην περιοχή – τυχόν αγοραπωλησίες και να προχωρήσει η διαδικασία.

“Παίρνουμε το έναυσμα -δήλωσε- από την τοπική κοινότητα της Φουρνής, δεδομένου ότι βάζουμε εκ νέου ως στόχο την υλοποίηση της λιμνοδεξαμενής και πρωτίστως τον περιορισμό ορίων του οικισμού, σε μια περιοχή που βρίσκεται μέσα στον κάμπο και είναι γεμάτη νερά.

Και βέβαια γίνεται αντιληπτό -πρόσθεσε- το γεγονός ότι εάν η συγκεκριμένη διαδικασία προχωρήσει όπως επιθυμούμε και στοχεύουμε, υπάρχουν ανάγκες περιορισμού ορίων οικισμών και σ΄άλλες τοπικές κοινότητες (π.χ Καστέλλι Φουρνής, Τάπες, Λακώνια) – αποφάσεις που θα ληφθούν με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμπολιτών και τον περιορισμό της φορολόγησης, που όπως αποδεικνύεται δεν έχει καμία λογική”.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos