Γιατρός, επί το έργον

Οροπέδιο Λασιθίου

Με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή των Δημοτών ολοκληρώθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου ο Υγειονομικός Έλεγχος των κατοίκων της περιοχής που διοργάνωσε το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Αιγαίου και το Κέντρο Υγείας Οροπεδίου Λασιθίου. Από τις 9 το πρωί του Σαββάτου γιατροί δέκα ειδικοτήτων προχώρησαν σε πολύωρες εξειδικευμένες εξετάσεις περισσότερων από 250 κατοίκων του Οροπεδίου που προσήλθαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Ήταν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία την οποία χρειαζόταν οι άνθρωποι κυρίως της τρίτης ηλικίας, όπως ανέφερε η υπεύθυνη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κα Κατερίνα Πλατή, δεδομένου ότι έγιναν περίπου 390 εξετάσεις οι οποίες είναι σημαντικές ειδικά την περίοδο του χειμώνα για τους κατοίκους που έχουν δυσκολία στη μετακίνηση τους σε μεγάλα νοσοκομεία.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Μηλιαράς δήλωσε: «Αποτελεί κεντρική πολιτική της Δημοτικής Αρχής η στήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας οι οποίοι αποτελούν και την πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής ειδικά κατά την περίοδο του χειμώνα. Ο Δήμος προσπαθεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τα κοινωνικά προγράμματα όπως το «βοήθεια στο σπίτι» και τον οργανωμένο εθελοντισμό. Το διήμερο που πέρασε εξελίχθηκε μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία από τους Γιατρούς του Αιγαίου του οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα ανταποκρίνεται στο αίτημα μας και είμαστε ευγνώμονες για την παρουσία και την προσφορά τους στον τόπο. Πρόκειται για μια κορυφαία ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων η οποία αναδεικνύε με το έργο της τον εθελοντισμό. Νομίζω ότι ήταν μια πολύ σημαντική προσφορά κυρίως των γιατρών προς ανθρώπους που είχαν πραγματικές ανάγκες την οποία στήριξε ο Δήμος», ανέφερε.
Η συνεργασία με τους γιατρούς του Αιγαίου θα συνεχιστεί λόγω της σημασίας που έχει και της μεγάλης ανταπόκρισης που καταγράφεται. Σε επόμενη φάση προγραμματίζεται επίσκεψη οδοντίατρου για την ορθοδοντική εξέταση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos