σε ότι μπαίνει, κρατούνται 4 ευρώ (κόκκινο χρώμα)
σε ότι μπαίνει, κρατούνται 4 ευρώ (κόκκινο χρώμα)

Τις υπέρμετρες Τραπεζικές χρεώσεις των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, που βαρύνουν ακόμη περισσότερο τους καταναλωτές, διαρκούντων και των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, στηλίτευσε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 18 Ιανουαρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Απαριθμώντας ενδεικτικά κάποιες χρεώσεις, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε ότι οι Έλληνες πληρώνουν:

–          2 έως και πάνω από 10 ευρώ για απλή ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων για ποσά μέχρι €1.000

–          1-1,25 ευρώ ως προμήθεια για πιστωτικές κάρτες

–          2-2,5% τραπεζική προμήθεια τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα ενώ αντίθετα για τα πολύ μεγάλα καταστήματα η προμήθεια είναι μικρότερη του 1%.

«Και όλα αυτά, είπε ο Νότης Μαριάς, παρότι ο Κανονισμός 751 του 2015 προβλέπει μεταξύ άλλων μέγιστες χρεώσεις για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες 0,30 και 0,20 ευρώ αντίστοιχα».

Αναφερόμενος στην ταλαιπωρία των Ελλήνων δανειοληπτών ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «οι Τράπεζες καθυστερούν υπερβολικά την έκδοση των απαραίτητων βεβαιώσεων και εγγράφων, τα οποία έχουν ανάγκη οι δανειολήπτες κόκκινων δανείων, για να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη και να γλιτώσουν τα σπίτια τους από τα «κοράκια».

Καταλήγοντας και απευθυνόμενος στον αρμόδιο Επίτροπο, ο Νότης Μαριάς είπε ότι «αυτές οι πρακτικές των Τραπεζών πρέπει να σταματήσουν  και εσείς κύριε Επίτροπε, οφείλετε να λάβετε άμεσα μέτρα».

Δείτε την παρέμβαση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή στο βίντεο που ακολουθεί.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos