συζήτηση για τη εφαρμογή ή μη των νόμων
συζήτηση για τη εφαρμογή ή μη των νόμων

Το πρωί της Τετάρτης 6/5/2015, κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και  Δημόσιας Υγιεινής,  καθώς και από την επιτροπή σταυλισμού,

 ο διευθυντής Δασών, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Λασιθίου, ο διοικητής των Τ.Α.Ε., όπως επίσης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (Αγροτικών Υποθέσεων ) Ιεράπετρας πραγματοποίησαν αυτοψία στον οικισμό της Θρυφτής και στις γύρω περιοχές από όπου ελήφθησαν και δείγματα νερού προς ανάλυση.

λήψη δείγματος νερού για εξέταση
λήψη δείγματος νερού για εξέταση

Στην όλη διαδικασία παρέστη και αντιπροσωπεία της επιτροπής Συλλόγων και Φορέων για την βόσκηση, της οποίας η προσφυγή στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης συνετέλεσε στην παραγγελία της αυτοψίας. Μέλη της επιτροπής επεσήμαναν τις καταστροφές που έχουν γίνει στο περιβάλλον και στις καλλιέργειες της περιοχής ενώ επίκειται  η μετακίνηση των κοπαδιών στην περιοχή τα οποία την χειμερινή περίοδο διαχειμάζουν σε μια μεγάλη ημιορεινή έκταση του δήμου Ιεράπετρας που φθάνει μέχρι και τον οικισμό του Σταυρού .

προβληματισμός για την εφαρμογή των νόμων, ειδικά στα αδέσποτα των βοσκών
προβληματισμός για την εφαρμογή των νόμων, ειδικά στα αδέσποτα των βοσκών

Στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν εμφανής η προσπάθεια αποποίησης ευθυνών, παρά την κατάθεση κάποιων προτάσεων. Η Επιτροπή δεσμεύθηκε να συνεργασθεί προκειμένου να βρεθεί λύση ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τις ενέργειες της για να εμπεδωθεί η νομιμότητα και να προστατευθεί ο τόπος από την ανεξέλεγκτη βόσκηση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.