Υποχρέωση μας η στήριξη στην τρίτη ηλικία
από τη κοπή της πίτας

«Η στήριξη στην τρίτη ηλικία και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στοργής και φροντίδας αποτελεί υποχρέωση μας», τόνισε απόψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά την κοπή της Βασιλόπιτας του Κέντρου Φροντίδος Ηλικιωμένων «Η Μεγάλη Παναγία» της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου στη Νεάπολη. 

Την αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος που ευχήθηκε στα στελέχη του ιδρύματος, στους παρευρισκόμενους και τους φιλοξενούμενους για τη νέα χρονιά.

Υποχρέωση μας η στήριξη στην τρίτη ηλικία
από τη κοπή της πίτας

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την διαρκή προσφορά του στην τοπική εκκλησία ειδικά όμως στο συγκεκριμένο ίδρυμα που υπήρξε ένα οραματικό έργο του μακαριστού Πέτρας Και Χερρονήσου Νεκταρίου και για την υλοποίηση του η χρηματοδότηση και η συμβολή της Περιφέρειας σε όλη την πορεία μέχρι την ολοκλήρωση του ήταν καθοριστική.

Ο κ. Γεράσιμος υπογράμμισε πως και σήμερα το ίδρυμα στηρίζεται στα λειτουργικά του έξοδα κατά το ήμισυ από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι και δωρεές, ευχαριστώντας την Περιφέρεια, το Δήμο Αγίου Νικολάου για την στήριξη καθώς και τα στελέχη για το έργο τους.

Υποχρέωση μας η στήριξη στην τρίτη ηλικία
η αίθουσα του Κέντρου Φροντίδος Ηλικιωμένων

Στο χαιρετισμό του ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε πως κάθε πράξη στήριξης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη, αντανακλά το πραγματικό συναίσθημα αγάπης και εκτίμησης του Περιφερειακού Συμβουλίου στους ανθρώπους που πρόσφεραν στην πορεία ζωής τους και τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στο ίδρυμα κι όπου υπάρχει ανάγκη.

Εκ μέρους των οικείων των φιλοξενούμενων στο Κέντρο μίλησε ο Γιώργος Κουδουμάς υπογραμμίζοντας το εξαιρετικό έργο που επιτελείται ενώ εκ μέρους του Δήμου Αγίου Νικολάου ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θωμάς Χαριτάκης εξέφρασε την στήριξη του Δήμου και τις ευχές για το νέο έτος.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos