Χαλκιαδάκης στη κατάληψη Γυμνασίου - Λυκείου οροπεδίου Λασιθίου
η κατάσταση του κτιρίου

Την κατάληψη του Γυμνασίου – Λυκείου Ορ. Λασιθίου επισκέφτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χαλκιαδάκης για να συζητήσει και να ενημερωθεί από τους μαθητές του Σχολείου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους μαθητές διαπιστώθηκε ότι κάθε χρόνο οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα όμως ειδικά φέτος υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία και προβληματισμός.

Η δημοτική αρχή, όπως και η κυβέρνηση, παρουσιάζει μια πλαστή εικόνα για το άνοιγμα των σχολείων όπου όλα εξαντλούνται στην ατομική ευθύνη των μελών της σχολικής κοινότητας για τον περιορισμό της διασποράς του Κορονοϊού. Υπάρχει προσπάθεια εγκλωβισμού των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο δίλημμα «μάσκα ή όχι μάσκα» ώστε να κρυφτούν πραγματικές ανάγκες και τα μέτρα που χρειάζεται να παρθούν σύμφωνα με τις επιστημονικές υποδείξεις.

Σε αυτή την προσπάθεια η κυβέρνηση έχει σύμμαχους σε όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα, από ακροδεξιούς φασίστες μέχρι μετριοπαθείς “αριστερούς”.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ευθυνών της τοπικής διοίκησης είναι ότι η δημοτική αρχή Οροπέδιο Λασιθίου είχε να σπαταλήσει 18.389 ευρω σε θερμική κάμερα αλλά δεν μπορούσε να διαθέσει τα χρήματα αυτά για την πρόσληψη μίας επιπλέον καθαρίστριας, την στιγμή που λειτουργεί δύο σχολεία με μία καθαρίστρια, άρα κινδυνεύει να κλείσει το σχολείο από στοιχειώδη έλλειψη απολύμανσης, όπως σωστά επισημαίνουν οι μαθητές με την επιστολή τους στην δημοτική αρχή.

Χαλκιαδάκης στη κατάληψη Γυμνασίου - Λυκείου οροπεδίου Λασιθίου
η κατάσταση του σχολείου

Τα προβλήματα που εξέθεσαν οι μαθητές στον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Χαλκιαδάκη, είναι ουσιαστικά και χρόνια, αφορούν ένα κτίριο εγκαταλειμμένο στην τύχη του, επικίνδυνο και υπό κατάρρευση. Υπάρχουν άμεσες ανάγκες προς επίλυση που αφορούν:

  • τη μόνωση του κτιρίου,
  • την ύπαρξη επικίνδυνων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με γυμνά καλώδια, -το ασυντήρητο από το 2011 αλεξικέραυνο σε μια περιοχή με έντονα καιρικά φαινόμενα,
  • τα προβλήματα καθαριότητας αφού υπάρχει μόνο μια καθαρίστρια για δύο σχολεία,
  • τα προβλήματα στις αίθουσες διαδραστικού και εκδηλώσεων,
  • την έλλειψη πυρασφάλειας και στατικής μελέτης του κτιρίου,
  • την έλλειψη εξοπλισμού,
  • την έλλειψη φροντίδας προαύλιων χώρων, κ.α.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Κ. Χαλκιαδάκης, ενημέρωσε τους μαθητές ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Οροπεδίου Λασιθίου, η παράταξη του ΚΚΕ στον δήμο, τάσσεται υπέρ των μαθητών, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους και τους συγχαίρει για την ωριμότητα τους σε ότι αφορά την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Τους ενημέρωσε ότι θα γίνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε οι γονείς τους και τους καθηγητές τους να συμπαρασταθούν στους δίκαιους αγώνες τους ώστε να πιεστούν κυβέρνηση και Δήμος για άμεση υλοποίηση των αιτημάτων τους.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos