Χιόνι, κάτι γνώριμο

Οροπέδιο Λασιθίου

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εκχιονισμού στο Οροπέδιο Λασιθίου. Η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στο επαρχιακό δίκτυο εντός του Οροπεδίου, αλλά και η σύνδεση με το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο. Προβλήματα υπήρξαν κατά τις πρωϊνές ώρες της Τρίτης (19/2) αφού ο παγετός καθιστούσε αδύνατη την κυκλοφορία για τα επιβατηγά και τα φορτηγά οχήματα. Τη Δευτέρα (18/2) ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μηλιαράς με επιστολή του ζήτησε ενίσχυση από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επιτύχει τον εκχιονισμό των αγροτικών και των κτηνοτροφικών δρόμων όπου το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο ύψος.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει για το δίκτυο ύδρευσης των περισσοτέρων οικισμών στο Οροπέδιο Λασιθίου αφού ο παγετός και η πολύ χαμηλή θερμοκρασία – ο υδράργυρος έπεσε στους -6 βαθμούς κελσίου – προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα δίκτυα.
Με δεδομένα τα προβλήματα που προέκυψαν και από την ασταθή ρευματοδότηση της περιοχής, οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ ακόμα και τη σημερινή μέρα.
Με τον Δήμαρχο επικοινώνησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης για να ενημερωθεί για την κατάσταση, διαβεβαιώνοντας τον κ. Μηλιαρά πως όποια πρόσθετη βοήθεια απαιτηθεί, μπορεί να δοθεί από την πλευρά των στρατιωτικών μονάδων προκειμένου οι προσπάθειες εκχιονισμού να προχωρήσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά.
Για την κατάσταση ενημερώθηκε τηλεφωνικά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.
Print Friendly, PDF & Email
ΧιόνιΣυνεχίζεται χωρίς καμία διακοπή από χθες τη νύκτα η χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου. Το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τα 20 εκατοστά, ενώ σε ορισμένες περιοχές όπως τα Σελλιά και Αυχήν Αμπέλου ξεπέρασε τα 30 εκατοστά. Από τη χιονόπτωση έχει δημιουργηθεί πρόβλημα ρευματοδότησης στον οικισμό Λαγού. Προβλήματα παρουσιάζουν και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών που λαμβάνεται μέσω δορυφόρου.
 

Περισσότερα

Print Friendly, PDF & Email

Από manos