Χοντρός και Λιγνό, συγκινητική βιογραφική κωμωδία
Stan & Ollie

Με την δραματική κωμωδία “Χοντρός και Λιγνός – Stan & Ollie” συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν..

 Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στις 22:00, στο θερινό σινέ ‘Χριστίνα’ θα προβληθεί μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική βιογραφία, που περιγράφει την τελευταία επεισοδιακή περιοδεία του διάσημου κωμικού δίδυμου ‘Χοντρός-Λιγνός’.

 Η ταινία είναι Αγγλο-καναδικής παραγωγής 2018, διάρκειας 97΄και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζον Μπερντ. Τους δυο αξεπέραστους κωμικούς ερμηνεύουν μοναδικά οι Τζον Σι Ράιλι (στο ρόλο του ‘Χοντρού’) και Στιβ Κούγκαν (στο ρόλο του ‘Λιγνού’).

Δίπλα τους, οι Σίρλεϊ Χέντερσον και Νίνα Αριάντα, στους ρόλους των προστατευτικών αλλά τόσο διαφορετικών συζύγων, αποδεικνύονται αντάξιες ερμηνεύτριες.

Η ταινία ξεκινά στο απόγειο της καριέρας των θρύλων της κωμωδίας, ενώ προσπαθούν (χωρίς επιτυχία) να πετύχουν καλύτερους οικονομικούς όρους συνεργασίας.

Τους ξανασυναντούμε στη δεκαετία του ’50, στην τελευταία περίοδο της επαγγελματικής τους ζωής.

Έπειτα από μια καταστροφική προσπάθεια να κάνουν σόλο καριέρες, επανασυνδέονται και ξεκινούν μια θεατρική περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία, με απώτερο στόχο να αναστήσουν την κινηματογραφική τους καριέρα…

 Όταν ο Σταν Λόρελ έσμιξε με τον Όλιβερ Χάρντι, γεννήθηκε μια σπάνια στιγμή κινηματογραφικής μαγείας. Χάρισαν στο κοινό ξεκαρδιστικές κωμωδίες, ενώ η επίδρασή τους σε μελλοντικούς κωμικούς υπήρξε καθοριστική.

Η ταινία καταφέρνει να συγκινήσει τον θεατή, καθώς με απλότητα και νοσταλγική διάθεση απεικονίζει με ειλικρίνεια δύο ρομαντικούς θρύλους της κωμωδίας και τονίζει τη δύναμη της φιλίας και της συνεργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, στοιχεία συντελεστών, η ιστορία πίσω από την ταινία στην ιστοσελίδα μας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos