Χωρίς οδοντιατρείο το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
χώρος οδοντιατρείου

Από το 2016 ήταν γνωστό ότι στο τέλος του έτους θα αποχωρήσει με συνταξιοδότηση ο μοναδικός οδοντίατρος του ΓΝΑΝ και συντονιστής διευθυντής.

Παρόλα αυτά δεν έγινε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, από τη ΔΥΠΕ Κρήτης και από το Υπουργείο Υγείας καμιά ενέργεια για να βρεθεί μόνιμος ή επικουρικός αντικαταστάτης με προκήρυξη μόνιμης ή επικουρικής θέσης ή με μετακίνηση από άλλο χώρο. Έτσι από την αρχή του 2017 μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί το οδοντιατρείο του Νοσοκομείου μας, το μοναδικό δημόσιο και δωρεά οδοντιατρείο στην περιοχή του Αγ. Νικολάου.

Με την άφιξη της διοικήτριας κυρίας Σπινθούρη το καλοκαίρι του 2016 ως σύλλογος εργαζομένων της επισημάναμε το πρόβλημα και πολλές φορές ζητήσαμε να ληφθεί μέριμνα ώστε από 1/1/2017 να μη σταματήσει η λειτουργία του οδοντιατρείου του ΓΝΑΝ. Δυστυχώς δεν έγινε έγκαιρα κάτι προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν από το 2016 σε συνεργασία με τον συνταξιοδοτούμενο οδοντίατρο του ΓΝΑΝ είχε προτοιμαστεί η μετακίνηση οδοντιάτρου από το ΚΥ Νεάπολης όπως έγινε πρόσφατα, υπήρχαν όλα τα περιθώρια να μην κλείσει ούτε μία μέρα το οδοντιατρείο του Νοσοκομείου. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε για λόγους που δεν γνωρίζουμε.

Πριν περίπου 3 εβδομάδες υπήρξε μετακίνηση του οδοντιάτρου του ΚΥ Νεάπολης προς το ΓΝΑΝ, χωρίς όμως και πάλι το οδοντιατρείο του Νοσοκομείο να λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Καθ΄όσον γνωρίζουμε έχουν γίνει κάποιες εργασίες επισκευής στο οδοντιατρείο με χρήματα δωρεών εθελοντών, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ξεκινήσει η λειτουργία του οδοντιατρείου και υπάρχει οδοντίατρος που  είναι μετακινημένος από το ΚΥ  Νεάπολης στο ΓΝΑΝ εδώ και πλέον των 3 εβδομάδων χωρίς να μπορεί να εκτελεί οδοντιατρικές πράξεις, παρ’ όλη την καλή διάθεση του.

Με βάση τα παραπάνω σας ζητούμε:

α) να φροντίσετε έτσι ώστε άμεσα να ξεκινήσει η λειτουργία του οδοντιατρείου του ΓΝΑΝ έτσι ώστε να έχουν και πάλι πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν οδοντιατρική κάλυψη οι πολίτες της περιοχής του Αγ. Νικολάου.

β) να φροντίσετε να υπάρξει μελλοντική κάλυψη της κενής οργανικής θέσης οδοντιάτρου με προκήρυξη μόνιμης θέσης

γ) να μεριμνήσετε ώστε όταν υπάρξει τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις οδοντιάτρων από 1 σε 3 όπως ήταν παλαιότερα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος      η Γραμματέας

Γ. Μανουσάκης      Ν. Δρακωνάκη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos