Χωρίς τηλέφωνα ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ελέω Δήμου και ΔΕΔΔΗΕ
…μέχρι νεοτέρας ένας εναλλακτικός τρόπος επικοινωνίας….Photo by Ashithosh U on Pexels.com

Και ο δήμος Αγίου Νικολάου, για άλλη μια φορά, χωρίς τηλέφωνα. Διότι ουδείς ποτέ φρόντισε να εξοπλίσει το κτίριο της τοπικής κυβέρνησης με τα μέσα εκείνα που θα έδιναν τη δυνατότητα να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία.

Ναι. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δεν έχει γεννήτρια, αλλά ούτε προστασίες σε νευραλγικά σημεία του (επιτηρητές, UPS). Έτσι έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ με τα απαρχαιωμένα δίκτυα του και μετά από διακοπή ρεύματος και υπέρταση άμα τη επιστροφή, ΚΑΙΕΙ το κυριολεκτικά απροστάτευτο τηλεφωνικό κέντρο. Οπότε ο Δήμος Αγίου Νικολάου, για μερικές μέρες δεν θα έχει τηλέφωνα επικοινωνίας, ή μάλλον μόνον μερικά από εκτροπή σε κινητά.

Το τηλεφωνικό κέντρο στάλθηκε στην αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη για επισκευή, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα, στην εποχή της ευκολίας της τεχνολογίας ο δήμος θα παραμείνει βουβός. Αναμενόμενο άλλωστε γνωρίζοντας πως λειτουργούν τα συστήματα του.

η σχετική ανακοίνωση:

Χωρίς τηλέφωνα θα παραμείνει το Δημαρχείο Αγίου Νικολάου, λόγω σοβαρού προβλήματος στο τηλεφωνικό κέντρο. Η επιδιόρθωση της βλάβης, έχει τεθεί σε υψηλή προτεραιότητα και εκτός απροόπτου θα αποκατασταθεί τις επόμενες ημέρες.

Και τούτο το συμβάν ουσιαστικά αποτελεί παρωνυχίδα μπροστά στη πιθανότητα να κρεμάσει όλο το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών του δήμου λόγω πλημμελούς προστασίας του κεντρικού δρομολογητή (router) που βρίσκεται στο υπόγειο της ΑΣΤΕΑΝ. Αν συμβεί κάτι εκεί, δεν έχουν τηλέφωνα και Internet, ο δήμος, το νοσοκομείο, η αντιπεριφέρεια, τα σχολεία και όλος ο διοικητικός μηχανισμός μέσα στη πόλη του Αγίου Νικολάου.

Υπομονή λοιπόν, δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα, περάστε μια βόλτα καλύτερα από τα γραφεία …..

Υ.Γ. Ένας μικροϋπολογιστής Raspberry των 80€ με φορτωμένο λειτουργικό ip τηλεφωνίας (Asterisk, FreePDX) σηκώνει όλον τον δήμο……. αλλά ποιος να σκεφτεί και να κοπιάσει;;;;;;;;;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos