από τη παρουσίαση του χωροταξικού στον Άγιο Νικόλαο
Ράνια Κλουτσινιώτη και Γιάννης Ράμμος

Όχι πάντως των κατοίκων της Κρήτης, παρά τις προσπάθειες τόσο των μελετητών, όσο και της Περιφέρειας να χρυσώσουν το χάπι …. με την ανάπτυξη της περιφέρειας τα επόμενα 15 χρόνια ….

Στις παρουσιάσεις που κάνει η μελετητική ομάδα του ΠΠΧΣΑΑ η Ράνια Κλουτσινιώτη παρουσία και των εκπροσώπων του Υπουργείου ΠΑΠΕΝ και συγκεκριμένα των επιβλεπόντων Γιάννη Ράμμου, Μανόλη Βούρβαχη, και του μέλους της συντονιστικής επιτροπής χωροταξικού σχεδιασμού Ελλάδας Ανέστη Γουργιώτη, η πρόταση παρουσιάζεται ως ένα μοναδικό εργαλείο για το μέλλον του νησιού μόνο που …..

η αίθουσα του επιμελητηρίου Λασιθίου γέμισε ασφυκτικά
η αίθουσα του επιμελητηρίου Λασιθίου γέμισε ασφυκτικά

Εάν κάποιος μπει στο κόπο να διαβάσει προτάσεις και σχέδια, σε συνδυασμό με όσα κρύπτονται πίσω από τις λέξεις, αλλά και ορισμένες από τις προσωπικότητες που παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις, δεν θέλει και πολύ εμπειρία για να καταλάβει ότι η Κρήτη δίδεται στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των ολίγων, οι οποίοι θα πάρουν από τη Κρήτη, θα δώσουν ελάχιστα και ο μέσος Κρητικός δεν έχει να ωφεληθεί σε κάτι !!!

Η Κρήτη μετατρέπεται σε πολύμπριζο ρεύματος και αερίου, περιοχές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης πάνω σε αρχαιολογικές ζώνες, δεν υπάρχει χωροθέτηση της καλλιεργήσιμης γης,  των βοσκοτόπων και των δασών, και άλλα πολλά, έως ύποπτα άσχετα. Σε συνδυασμό με τη πρεμούρα να του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκου Καλογερή να τελειώσει και να γίνει νόμος του κράτους.

Το καλύτερο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να παγώσει η διαδικασία, ούτως ώστε να γίνουν οι σχετικές αναθεωρήσεις και προς αυτή τη κατεύθυνση υπάρχει η σχετική συζήτηση ανάμεσα σε στελέχη του Συ.Ριζ.Α. της περιοχής και το αρμόδιο υπουργείο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.