Πρωτοδικείο ΛασιθίουΜε την κατάρτιση και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2007 ασχολήθηκε αρχικά το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης (29.11.06). Για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος ελήφθησαν υπόψη: Η πορεία των εκτελούμενων έργων και μελετών, οι ανάγκες όπως έχουν σήμερα διαμορφωθεί και οι πόροι (ΣΑΤΑ, έσοδα, χρηματοδοτήσεις) που προβλέπεται ότ μπορούν να διατεθούν για το 2007.

 
Τα περιλαμβανόμενα έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 8.125.856 ευρώ και η προϋπολογιζόμενη πίστωση για το 2007 είναι 6.156.738 ευρώ. Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων:
  • Αποφάσισε την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης με τον ΟΑΝΑΚ για την δημιουργία φυσιολατρικού οδηγού του Δήμου, τόσο ως προς το οικονομικό αντικείμενο, όσο και ως προς την ημερομηνία περάτωσης των εργασιών και παράδοσης των αντικειμένων .
  • Ανάθεσε στην ΔΕΑΠΟΝ το έργο της «υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου μετεγκατάστασης σφαγείων»
  • Ενέκρινε την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που αφορούσε καταπάτηση Δημοτικού-Κοινοχρήστου χώρου από ιδιώτη στον οικισμό Νοφαλιά και αποφάσισε την σύνταξη πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, σύμφωνα με τον νόμο.
  • Ενέκρινε το πρακτικό της επιτροπής επίλυσης φορολογικών υποθέσεων συμβιβασμού, που έχει συσταθεί με προηγούμενη απόφαση το Δημοτικού Συμβουλίου.

Ψήφισμα για το Εφετείο

Αναλυτικά, εκτός ημερήσιας διάταξης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Νεάπολης κ. Νίκος Καστρινάκης σχετικά με τις εξελίξεις στα σημαντικά θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο και τα αποτελέσματα του τελευταίου ταξιδιού του στην Αθήνα. Αποφασίστηκε η έκδοση σχετικού ψηφίσματος, που αναφέρει τα παρακάτω:

« Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόταση ίδρυσης Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη από την επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Επανερχόμαστε σε παλαιότερο αίτημα-πρότασή μας, το οποίο επικαιροποιούμε και ζητούμε να ληφθεί υπόψη για την χωροθέτηση και τον ορισμό ως έδρα του Εφετείου η Νεάπολη για τους παρακάτω λόγους:

1. Η Νεάπολη είναι έδρα Πρωτοδικείου, Εισαγγελίας και Φυλακών.

2. Η Νεάπολη είναι το κέντρο της Ανατολικής Κρήτης. Απέχει ίσο χρόνο και απόσταση από τα νότια του Ηρακλείου και από την ανατολική Σητεία καθώς και 35 λεπτά από το Ηράκλειο.

3. Ως Δήμος, προτιθέμεθα να παραχωρήσουε στο ΤΑΧΔΙΚ κατάλληλο οικόπεδο για την ανέγερση ανεξάρτητου κτιρίου του Εφετείου, δίπλα από το σημερινό δικαστικό μέγαρο.

4. Η Νεάπολη είναι μια τρίτη πόλη, εκτός της παραδοσιακής τοπικιστικής αντιπαλότητας και χρειάζεται στήριξη και τόνωση με πολιτικές πωτοβουλίες. Καλούμε τους αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες και φορείς να στηρίξουν την πρότασή μας, που αποτελεί δίκαιο αίτημα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το δημοπρατημένο έργο της ανέγερσης των νων φυλακών στην Νεάπολη. Υπενθυμίζουμε επίσης το αίτημά μας για ίδρυση σχολής Α.Ε.Ι. στην Νεάπολη.

Η Νεάπολη είναι η μόνη πόλη στον νομό που δεν έχει Πανεπιστημιακή Σχολή αν και είναι η πρώτη που έχει υποβάλλει το σχετικό αίτημα.

Χρειάζεται στήριξη και πιστεύουμε πως η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής θα είναι στην κατεύθυνση αυτή.»

Print Friendly, PDF & Email

Από manos