η συγκέντρωση των γονέων για τη παιδιατρική κλινική
η συγκέντρωση των γονέων για τη παιδιατρική κλινική

Εμείς οι γονείς, μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Αγίου Νικολάου, μέλη των συλλόγων των τριτέκνων και των πολυτέκνων της περιοχής μας και οι εκπρόσωποι των φορέων, Δήμος, Π.Ε κ.α συναντηθήκαμε στο 4ο δημοτικό σχολείο της πόλης.

Μετά από μια πλήρη ενημέρωση που μας έγινε από τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου σε ότι αφορά την λειτουργία του “Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου που αποτελεί το κεντρικό Νοσοκομείο του νομού Λασιθίου.” και δη της παιδιατρικής κλινικής και με δεδομένο ότι δεν θα εφημερεύει για 7 μέρες εντός του μήνα Δεκέμβρη και μάλιστα την ημέρα των Χριστουγέννων και τις λοιπές αργίες των ημερών, κάναμε προτάσεις για τον τρόπο αντίδρασης μας ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με την δημόσια υγεία και με την ασφάλεια των παιδιών μας.
Η συνέλευση των γονέων αποφάσισε:
-Ζητούμε την πλήρη και σωστή λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και την άμεση πρόσληψη προσωπικού σε αυτό ώστε να καλυφτούν όλα τα κενά του.
-Ζητάμε άμεσα να βρεθεί μια λύση στο θέμα της κάλυψης των εφημεριών της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου.
– Αποφασίσαμε να επισκεφθούμε την Τρίτη 16 Δεκ. οι πρόεδροι των Δ.Σ των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων τα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο και να παρουσιάσουμε το πρόβλημα που έχει ανακύψει ζητώντας να βρεθεί τρόπος ώστε να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ για καμία μέρα.
– Να προωθηθεί πιο γρήγορα το θέμα της μετακίνησης του παιδιάτρου από την Ικαρία που έχει δείξει ενδιαφέρον ώστε να καλυφθεί το κενό στην παιδιατρική του ΓΝΑΝ, έστω για το επόμενο χρονικό διάστημα.
– Να κάνουμε μια κινητοποίηση μαζί με τα παιδιά μας στον περίβολο του νοσοκομείου την Πέμπτη 18 Δεκ. ώστε οι δικές τους ζωγραφιές να στείλουν το μήνυμα της απαίτησης μας να μην κλείσει ούτε μια μέρα η παιδιατρική ξανά.
-Να ξεκινήσει προσπάθεια συλλογής υπογραφών από ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της περιοχής οι οποίοι θα δηλώνουμε την απαίτηση μας στην σωστή λειτουργία του νοσοκομείου μας.
-Χαιρετίζουμε την πρόταση από τους ιδιώτες ιατρούς της περιοχής όπου θέλησαν να καλύψουν δωρεάν τις εφημερίες του νοσοκομείου λειτουργώντας τα ιατρεία τους, λύση που σαφώς είναι αποδεκτή όμως δεν ικανοποιεί τις ανάγκες μας για την σωστή λειτουργία του ΓΝΑΝ.

Οι παρόντες στην συνάντηση ενημέρωσης
γονείς και φορείς του Δήμου Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos