δήμου Ιεράπετρας
δήμου Ιεράπετρας

Σε έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με τα νέα μέτρα και τις διατάξεις που αφορούν τον πρωτογενή τομέα προχώρησε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα:

«Τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί ή θα ψηφιστούν και αφορούν τον αγροτικό κόσμο είναι απαράδεκτα γιατί  αφενός εξοντώνουν την πρωτογενή παραγωγή αυξάνοντας υπέρμετρα το κόστος και αφετέρου εξαθλιώνουν τους αγρότες εξανεμίζοντας το ήδη πενιχρό εισόδημά τους.

Ο έλεγχος κεφαλαίων  από τις τράπεζες δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στο ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής περιόδου και άμεσα πρέπει να δοθεί λύση γιατί οι συναλλαγές των αγροτών με τους προμηθευτές γίνονται πάντα μετρητοίς.

Η μείωση της παραγωγής θα επιφέρει επιβάρυνση του ισοζυγίου εισαγωγών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων με τεράστια ζημιά στην εθνική οικονομία και απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να γίνει η ατμομηχανή εξόδου από την κρίση της ελληνικής κοινωνίας για το λόγο αυτό χρειάζεται στήριξη και όχι εξαφάνιση.

Άμεσα απαιτούμε την απόσυρση των μέτρων εξαθλίωσης και διαμέσου ενός γόνιμου διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καθοριστούν οι όροι εισφοράς των αγροτών μας στην εθνική προσπάθεια» καταλήγει το ψήφισμα της η Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Η θέση σας, χρήσιμη !!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.