Ψηφίσματα συμπαράστασης για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας
από παλαιότερη κινητοποίηση για το νοσοκομείο

Δεκάδες τα ψηφίσματα συμπαράστασης, στήριξης από φορείς της Ιεράπετρας προς το νοσοκομείο, εν όψει της νέας κινητοποίησης τη Πέμπτη 29/9.

Αναλυτικά:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ, ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

«ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΓΙΑΔΑΚΗΣ»

Ο Σύλλογος μας εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση του και τη συμμετοχή του σε κάθε αγώνα για τη διάσωση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.                                                  Το προγραμματιζόμενο παλλαϊκό συλλαλητήριο, αποτελεί για όλο τον λαό της Ιεράπετρας την ευκαιρία να εκδηλώσει  την αποφασιστικότητα του. Ζητούμε το δικαίωμα της αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας των μελών μας και κάθε συμπολίτη μας, εδώ στον τόπο μας. Κάθε άλλη πρόταση αποτελεί για εμάς οδύσσεια μετακίνησης και κίνδυνο για την σωματική μας ακεραιότητα.                                                                                                                                                        Δεν ζητούμε τίποτα άλλο παρά ισότητα στη μεταχείριση και πρόσβαση σε σύγχρονες και στελεχωμένες δομές υγείας όπως το σύνταγμα προστάζει.                                                            Απευθυνόμενοι στον κόσμο της περιοχής της Ιεράπετρας, τον παροτρύνουμε και τον προσκαλούμε να συμμετάσχει μαζικά, για να μην αποδεχτούμε παθητικά, σχέδια που περιφρονούν τα μέλη και τις οικογένειες μας. Χρειαζόμαστε το Νοσοκομείο μας, χρειαζόμαστε να είναι πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, αειφόρα αναπτυσσόμενο με βάση τις ανάγκες του τόπου μας.

Εμείς θα είμαστε εκεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Ζαμπετάκης

Η Γραμματέας, Αικατερίνη Σουργιαδάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλου του λαού της Ιεράπετρας  στον αγώνα που δίνουμε τούτες τις ώρες για τη διάσωση και την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας, για να δώσουμε μια ηχηρή  απάντηση σ όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να παίρνουν αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς! 

Για να ακουστεί ΔΥΝΑΤΗ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ και να δυναμώσει το δίκιο μας!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η Αντιπρόεδρος ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η Γραμματέας ΜΑΡΙΑ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΚΗ

Η Ταμίας ΜΑΙΡΗ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ

Τα μέλη ΜΑΡΙΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΑΚΗ- ΚΑΙΤΗ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ-ΑΛΕΚΟΣ ΤΣΙΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

21/9/2022

          Πριν καλά – καλά υποχωρήσει η πανδημία, η κυβέρνηση που ανοικτά δηλώνει πως στόχος της είναι η απαξίωση και συρρίκνωση δημόσιων δομών υγείας, αρχίζει και υλοποιεί το βασικό πολιτικό της σχέδιο για την Υγεία, που είναι το άνοιγμα του ΕΣΥ στην αγορά και οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το ΕΣΥ έχει ήδη αποδιοργανωθεί λόγω της  “κοβιντοποίησής” του, δύο και πλέον χρόνια τώρα και  «η στρατηγική των ΣΔΙΤ θα του δώσει τη “χαριστική βολή”». Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας αντί να δεσμευτεί για τη σοβαρή ενίσχυση των δημόσιων δομών με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς), αντί να παρουσιάσει ένα πολυετές πλάνο μαζικών μόνιμων προσλήψεων και μια σοβαρή αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου και των αποδοχών των εργαζομένων του ΕΣΥ, με την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους και για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών υγείας, επιχειρούν  να δώσουν τη “χαριστική βολή” στη δημόσια περίθαλψη.


            Τώρα πλέον και οι πιο δύσπιστοι αλλά και οι πιο πιστοί φίλοι της κυβέρνησης στην Ιεράπετρα, έχουν πια καταλάβει το ύπουλο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του Νοσοκομείου της πόλης μας. Βλέπουν να επαναλαμβάνεται το σχέδιο που είχαν εφαρμόσει κατά την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για απαξίωση και κλείσιμο  του νοσοκομείου μας.  Προσπαθούν να το πετύχουν με την πλήρη απαξίωση, τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και τον αυταρχισμό ενός αναπληρωτή διοικητή, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ιδιωτικό κέντρο ετοιμάζεται στην πόλη μας και ο σύγχρονος αξονικός τομογράφος που έφερε στο νοσοκομείο μας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μπει μετά από τρία χρόνια σε λειτουργία!

            Με την συνεχή αποδυνάμωση του νοσοκομείου και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη και της αυταρχικής διοίκησης, έχουν παραιτηθεί εργαζόμενοι και άλλοι έχουν αιτηθεί την μετάθεση τους σε κεντρικά νοσοκομεία. Ένας επιπλέον τρόπος συρρίκνωσης των υπηρεσιών υγείας είναι και η συνεχιζόμενη εκδικητική αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

            Απέναντι σ’ αυτή την “ανθυγιεινή” και αντικοινωνική στρατηγική της κυβέρνησης, η μόνη απάντηση είναι ένα ισχυρό υγειονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα υπερασπιστεί το ΕΣΥ, τις δομές και το προσωπικό του.


            Είναι ύψιστη κοινωνική και ηθική μας υποχρέωση.


            Η κινητοποίηση και το συλλαλητήριο της 29ης Σεπτεμβρίου 2022 στην πλατεία της πόλης μας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας είναι το πρώτο βήμα.

            Γιαυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, όλους τους Συλλόγους, συλλογικότητες, την τοπική κοινωνία, τους εκπροσώπους των κομμάτων σε κάθε επίπεδο, όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την αξία των δημόσιων δομών υγείας, να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση αυτή και σε όσες οργανωθούν στο μέλλον.

            Να τους αποδείξουμε ότι έχουμε πάρει χαμπάρι τα ύπουλα σχέδια τους.

            Να τους αποδείξουμε ότι όλη η κοινωνία της  Ιεράπετρας, αλλά και όλη η κοινωνία της Νοτιοανατολικής Κρήτης δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

 
            Δεν θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

 
            Να μην μείνει κανένας πολίτης αβοήθητος από το κράτος όταν κλονίζεται η υγεία του.

          Την προηγούμενη φορά, ο λαός της Ιεράπετρας με τις κινητοποιήσεις του,

κατάφερε να παγώσει τα σχέδιά τους.

Θα τα καταφέρει και τώρα!   

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.Οργάνωση Μελών Ιεράπετρας

Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας εκφράζει την συμπαράσταση της στον αγώνα των συνδημοτών μας για την μη υποβάθμιση και την διεκδίκηση του αυτοδιοίκητου του νοσοκομείου μας.

Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι αλληλένδετος με τον αγώνα για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούν τον τόπο μας. Η προστασία του δημόσιου χώρου και αγαθών, των φυσικών πόρων, της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης είναι βασικές προϋποθέσεις για μια ευνομούμενη και ανοικτή κοινωνία.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετάσχουν στην αγωνιστική κινητοποίηση της Πέμπτης 29/9/22.

Το ΔΣ και τα μέλη του Προοδευτικού Συλλόγου Κάτω Χωριού συμπαρίσταται στον αγώνα για την μη υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης μας. Καλούμε τους συγχωριανούς μας να συμμετέχουν μαζικά στην αγωνιστική κινητοποίηση της Πέμπτης 29/9/22

Κάτω Χωριό 26/9/22

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΕΝΤΡΙΟΥ

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κεντριού δηλώνει την συμπαράσταση του

στον αγώνα για το νοσοκομείο μας. Η συμμετοχή  είναι υποχρέωση

όλων μας. Όλες και όλοι την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19.00μμ συμμετέχουμε για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας γιατί η υγεία είναι υπόθεση όλων μας.

                                                        ΤΟ  Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                     ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

                                                     ΑΣΤΡΟΠΕΚΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

                                                     ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ     ΒΑΣΙΛΗΣ

                                                     ΑΣΤΡΟΠΕΚΑΚΗ  ΚΑΛΛΙΟΠΗ

                                                     ΚΟΚΟΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Σύλλογος Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη

Δελτίο τύπου

Προς το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα σας για τη διατήρηση και αναβάθμιση του νοσοκομείου μας. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια μετακίνησης γιατρών, προσωπικού, μηχανημάτων και οτιδήποτε υποβαθμίζει την παροχή υγείας των πολιτών και των επισκεπτών μας!!

Θα συμμετέχουμε αγωνιστικά μαζί σας γιατί η υγεία είναι υπόθεση όλων μας!!

                                                              Με εκτίμηση

                                                               Ο πρόεδρος                                                    Αθάνατος Νικόλαος

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η κοινότητα Μεσελέρων χαιρετίζει το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που οργανώνει ο Σύλλογος  Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Θα είμαστε μαζί σας στον αγώνα να παραμείνει το νοσοκομείο μας Δευτεροβάθμιο και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας!

                                                                                                Με εκτίμηση

                                                                                                Ο Πρόεδρος

                                                                                         Εμμ. Σκουλούδης

Εκ μέρους του αθλητικού συλλόγου πετοσφαίρισης volleyball Ιεράπετρας Γ.Ε.Ι., ως γραμματέας,  κρίνουμε αναγκαία την συμπαράσταση μας σε αυτό τον “ανένδοτο” αγώνα που πρέπει να υπάρξει για την υγεια και την περίθαλψη όλων των συμπολιτών μας, πόσο μαλλον των παιδιών που συμμετέχουν σε αθλητικούς συλλόγους. Γι’ αυτό και μεις ως σύλλογος τασσόμαστε υπέρ του ψηφίσματος συμπαράστασης.

Με εκτίμηση,

Το διοικητικό συμβούλιο 

Πρόεδρος : Καπαρακης Μάνος

Αντιπρόεδρος : Κορνιωτακης Γιάννης

Γραμματέας : Στασινοπούλου Ευαγγελία

Ταμίας : Καπαρακη Ελένη

Μέλος : Σταυρακάκη Μαρία 

Ψήφισμα Στήριξης του Γ.Ν.Κ.Υ. Ιεράπετρας

Η Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Λασιθίου ομόφωνα εκφράζει την απόλυτη στήριξη στον δίκαιο αγώνα της κοινωνίας της Ιεράπετρας και την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους, για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας.

Δεν εξαντλούμε την συμπαράστασή μας μ’ ένα “χειροκρότημα”, αλλά υιοθετούμε και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας .Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας και την νομιμοποίηση της απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην συνείδηση των εργαζομένων και των πολιτών.

Συνεπικουρούμε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις για την διατήρηση και αναβάθμιση στο αυτονόητο αγαθό , της δημόσιας Υγείας!

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και απαξίωσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας και ενώνουμε την φωνή μας για άμεση ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό ,αλλά και ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία του Γ.Ν.Κ.Υ. Ιεράπετρας.

Η Ιεράπετρα και το Λασίθι συνολικά δικαιούνται, αγωνίζονται και απαιτούν  καλύτερες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 19.00′ στην πλατεία της Ιεράπετρας.              Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Λασιθίου.

ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ  και ο επικεφαλής της  Α. Πανταζής, καλεί τον Γεραπετρίτικο  λαό να δώσει βροντερό παρών με μαζική συμμετοχή στο σημερινό Συλλαλητήριο, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα αιτήματα της κοινωνίας για παροχή δημόσιας, δωρεάν υγείας.

Το Νοσοκομείο όχι μόνο αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες παροχής υγείας του μόνιμου πληθυσμού, αλλά λειτουργεί ως τροχοπέδη της αναπτυσσόμενης τουριστικής και αγροτικής  οικονομίας του τόπου μας. Παράλληλα το Λασίθι και η Ιεράπετρα  διαχρονικά προσφέρει πολλά στο Α.Ε.Π. της χώρας με τον αναπτυγμένο πρωτογενή τομέα και τις εντατικές καλλιέργειες που διαθέτει, η Κυβέρνηση  δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες  για στελέχωση των δομών υγείας με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζει χαρακτηριστικά ο  κ. Α. Πανταζής.

Για την δημοτική  παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα».

«Tο Τοπικό Τμήμα Ιεράπετρας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού συμμετέχει και στηρίζει το παλλαϊκό συλλαλητήριο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, για  την υποβάθμιση και την απαξίωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας. Υπερασπιζόμαστε την υγεία ως δημόσιο αγαθό. Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Η πρόληψη της υγείας αποτελεί τον βασικό παράγοντα βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου ατόμων και κατ’ επέκταση της κοινωνίας». 

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ
ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ !
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ !
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !
ΓΙΑΤΙ Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ !
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos