Όλα έτοιμα ... αλλά οι σοβάδες πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών
η εικόνα της ταράτσας μετά το ματσακόνι

Μπορεί από τον Δήμο Αγίου Νικολάου να μας λένε ότι όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά που αρχίζει τη Δευτέρα, μια ματιά όμως στα κτίρια, μαρτυρούν άλλα !!!! Επί παραδείγματι, δυο φωτογραφίες από το Σχολικό συγκρότημα Ξηροκάμπου στον Άγιο Νικόλαο, όπου το συνεργείο μπήκε τη Τετάρτη (8/9) και βρήκε πολλά και ενδιαφέροντα μιας και από το κτίσιμο του συγκροτήματος στις αρχές της δεκαετίας του ’90, δεν έχει πέσει ούτε πινελιά συντήρησης έκτοτε.

Αποτέλεσμα, εδώ και χρόνια, μέσα στις τάξεις και έξω σοβάδες και κομμάτια της οροφής και των μπαλκονιών πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών. Γιατί δε, σε κανένα έργο των τελευταίων δεκαετιών δεν έχει γίνει συντήρηση, παρά μόνον όταν ξεπεράσει πλέον ο κόμπος το χτένι.

Όλα έτοιμα ... αλλά οι σοβάδες πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών
εικόνα κολώνας ….

Πληροφορίες μας λένε ότι ακόμα και κάποια από τα λυόμενα που επρόκειτο να προστεθούν θα αργήσουν επειδή τα μέτρα πάρθηκαν λάθος.

Μάλιστα, μιας και οι τάξεις δεν θα είναι έτοιμες τη Δευτέρα, υπάρχει ένας γενικότερος προβληματισμός, πως θα γίνει ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά και από την επομένη σε ποιες τάξεις θα μπουν οι μαθητές μιας και το συνεργείο βρίσκεται ακόμα μέσα στο σχολείο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos