Όλοι μαζί για έναν πράσινο πλανήτη Παγκόσμια δράση για το κλίμα
Όλοι μαζί για έναν πράσινο πλανήτη Παγκόσμια δράση για το κλίμα

Μία ημέρα πριν την έναρξη της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα του ΟΗΕ (COP21), που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, πολίτες από όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους στη μεγαλύτερη παγκόσμια δράση για τον πλανήτη.

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, το Ηράκλειο συμμετέχει σ’ αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στις κλιματικές αλλαγές, με μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Αίθριο χώρο του Δημαρχείου στη Λότζια, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες-συζήτηση για τη διεθνή διάσκεψη και τις κλιματικές αλλαγές, καλλιτεχνικά δρώμενα για παιδιά και μεγάλους και ζωντανή μουσική.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

11.00π.μ.-12.30μ.μ. Ομιλίες-συζήτηση με τους:

Κρίτωνα Αρσένη, μέλος της Αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου στις κλιματικές διαπραγματεύσεις 2009-2013: «Τι γίνεται στις κλιματικές διαπραγματεύσεις και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς τοπικά».

Δρ. Χαράλαμπο Φασουλά, υπεύθυνο Τμήματος Γεωποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης: «Αναμενόμενες επιπτώσεις κλιματικών αλλαγών στην Κρήτη».

Δρ. Στέλλα Ψαρρά, ερευνήτρια Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛΚΕΘΕ:  «Όλα τριγύρω αλλάζουνε.  Ακόμα και το κλίμα; Πιθανές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον της Κρήτης και της Ανατολικής Μεσογείου».

Σταυρούλα Περβολαράκη, φαρμακοποιός-ομοιοπαθητικός: «Περιβαλλοντική ρύπανση και υγεία».

12.30μ.μ.-13.00μ.μ. Δρώμενο για παιδιά με αφήγηση παραμυθιού συνοδεία βιολιού από την ομάδα της κας Πελαγίας Φέξη.

13.00μ.μ.-13.30μ.μ. Καλλιτεχνικό δρώμενο από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, με την επίβλεψη της κας Εύας Αλατσάκη.

13.30μ.μ.-14.00μ.μ. Ζωντανή μουσική με τους  Γ. Παξιμαδάκη, Σ. Αλεξάκη, Σ. Κουρουπάκη.

Τη δράση διοργανώνουν η Αvaaz, η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου,  το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, το Εθελοντικό Σωματείο “Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι” και οι Νέοι Πράσινοι. Συμμετέχουν επίσης η Φιλοζωική Ομάδα «ΣΕΙΡΙΟΣ», το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου και η Ζωόφιλη Δράση.

Ας αφιερώσουμε όλοι αυτή την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στη διεκδίκηση του αυτονόητου: της κοινής μας στέγης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos