Έμεινε στη μέση !

Η επίμαχη εξέδρα

Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/4) στον Λιμένα Χερσονήσου, όταν διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης καταστήματος, παρά τις αντιρρήσεις είχε τοποθετήσει νύχτα, εξέδρα, σε σημείο μάλιστα που βρίσκονται τα απομεινάρια του αρχείου λιμανιού επί της οδού Αγίας Παρασκευής. Και δεν έφτανε αυτό, όταν ο δήμος έστειλε συνεργείο για να ξηλώσει την αυθαίρετη κατασκευή, τα μέλη του συνεργείου προπηλακίστηκαν με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Σπύρος Δανέλλης, να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα Ηρακλείου, αφήνοντας αιχμές και για τη στάση του Λιμεναρχείου.

Στην επιστολή του προς τον εισαγγελέα ο Δήμαρχος Χερσονήσου αναφέρει:
«η ΚΓ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων με την από 12/2/2008 (αρ. πρωτ. Φ7/14/524) μηνυτήρια αναφορά της στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου καταγγέλλει την αυθαίρετη διαμόρφωση από σκυρόδεμα στον παραλιακό χώρο μπροστά σε κατάστημα επί της οδού Αγίας Παρασκευής στο Λιμάνι Χερσονήσου, όπου εκτείνονται οι εγκαταστάσεις του λιμανιού της αρχαίας πόλης.

Ο φάρος

Λιμένας Χερσονήσου

Σε συνέχεια της παραπάνω μηνυτήριας αναφοράς στις 22/4/2008 (αρ. πρωτ. Φ7/14/2895) η ΚΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων ενημερώνει το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου και τη Λιμενική Αστυνομία Χερσονήσου για την αυθαίρετη τοποθέτηση εξέδρας διατάσεων 5Χ10 μ. με μεταλλικό σκελετό στην παραλία του λιμένος Χερσονήσου επί της οδού Αγίας Παρασκευής και επί των αρχιτεκτονικών λείψανων του αρχαίου λιμένος κατά παράβαση του Ν. 3028/2002, στο παραπάνω σημείο, με την υπόδειξη ότι συγκεκριμένο άτομο προέβη στην παραπάνω μάτια του λιμεναρχείου, ανατέθηκε σε συνεργείο με γερανό η αποξήλωση και η απομάκρυνση της εξέδρας που βρίσκεται εντός του αιγιαλού, στο κρηπίδωμα του ρωμαϊκού λιμανιού. Σημειώνεται δε, ότι έχουν κοπεί δύο αντηρίδες που συγκρατούν στύλο της ΔΕΗ με φωτιστικό σώμα.
Σήμερα, Πέμπτη 24/4/2008, στις 6.30 το πρωί όταν το συνεργείο έφθασε στο σημείο, οι ιδιοκτήτες του καταστήματος με φίλους τους προπηλάκισαν και απείλησαν τους ίδιους, την οικογένεια τους και την περιουσία τους, τους φωτογράφιζαν και τους ανάγκασαν σε φυγή. Η θρασύτατη αυτή συμπεριφορά που απαξιώνει τους θεσμούς και τους νόμους δε μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Παρακαλούμε πολύ προχωρήστε στις αναγκαίες ενέργειες για την αποτροπή της ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής της εξέδρας μέχρι την τελική απομάκρυνση της
»

Print Friendly, PDF & Email

Από manos