Όχι στις κατεδαφίσεις στη παραλία Ιεράπετρας έως την εκπόνηση μελέτης
προκειμενου να δοθει ο απαραιτητος χρονος για την εκπονηση των προβλεπομενων μελετων

Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ιεράπετρας, αναφορικά με το θέμα των αυθαίρετων κατασκευών (περγκολες – σκιαστρα κλπ) μπροστα στα καταστηματα του παραλιακου μετωπου Ιεραπετρας,ενα θεμα που απασχολει χρονια τωρα τα καταστηματα,θελουμε να σας ενημερωσουμε με τα παρακατω.

Πραγματι υπαρχει ο Νομος 4504/2017 οπου στο αρθρο 96 αναφερει για τις παραπανω κατασκευες οτι πρεπει να κατεδαφιστουν εντος χρονικου διαστηματος ενος χρονου , και να εκπονηθει μελετη για νεες περγκολες με βαση καποια κριτηρια ( ενταξη στο περιβαλλον- προσβαση ΑΜΕΑ κλπ).

Ομως σημερα μετα απο συζητηση που ειχαμε με τον Υπουργο Ναυτιλιας και Νησιωτικης Πολιτικης τον κυριο Ι. Πλακιωτακη,μας ενημερωσε οτι.

Με δικη του πρωτοβουλια στις 13-02-2020 εχει τεθει απο το υπουργειο του σε δημοσια διαβουλευση νομοσχεδιο με τιτλο ΄΄ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΝΔΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ΄΄.

Το παραπανω νομοσχεδιο στο αρθρο 57 αναφερει  ακριβως οτι.

΄΄Παρατεινονται οι προβλεπομενες στο αρθρο 96 του Ν.4504/2017 αποκλειστικες προθεσμιες προκειμενου να δοθει ο απαραιτητος χρονος για την εκπονηση των προβλεπομενων , στις εν λογω διαταξεις , μελετων και για την καθαιρεση των αυθαιρετων κατασκευων΄΄.

Το νομοσχεδιο αυτο αφου τελειωσει  ο χρονος διαβουλευσης, θα παει προς ψηφισιν στη βουλη σε εικοσι ημερες περιπου.

Αυτο σημαινει οτι παρατεινεται η καθαιρεση των σκιαστρων -περγκολων μεχρι την ολοκληρωση των μελετων .Και αναφερομαστε σε Μελετες οι οποιες ουτε καν εχουν ανατεθει ,ουτε καν εχουν αρχισει να εκπονουνται.

Ο προεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Ντίνος Κατσιδονιωτάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos