όχι στο πολυνομοσχέδιο σκούπα σε μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα
απεργία

Είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των ελλειμματικών πολιτικών η  ακραιφνής  χρήση λαϊκισμού και φιμώματος.

Ο «αναπτυξιακός» νόμος, που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές» με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Σε μια χειρίστου είδους επικοινωνιακή πολιτική που αγγίζει τα όρια του τραγέλαφου ο περιοδεύων θίασος που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας θέλει να κλείσει το στόμα όσων κριτικάρουν τις αστειότητες και προσπαθούν να φρενάρουν την επικίνδυνη τροχιά στην οποία έχει βάλει τη χώρα η ανεύθυνη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Οι επικοινωνιακοί συμβουλάτορες της κυβέρνησης, εκτός από τα αστεία επικοινωνιακά τερτίπια, που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα σοβαρά ζητήματα, προλειαίνουν το έδαφος για ένα εργασιακό μεσαίωνα. Κάτω από την  επικοινωνιακή σκόνη περνούν αντεργατικά, αντιασφαλιστικά και αντεθνικά νομοσχέδια.

Η επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα, τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων με το φακέλωμα που επιβάλλει στους εργαζόμενους που συνδικαλίζονται, καταργεί τα καταστατικά των σωματείων κι εμποδίζει μαζικές συνδικαλιστικές διαδικασίες, όπως οι γενικές συνελεύσεις!
             Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • Το οριστικό ενταφιασμό των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων.
  • Τη συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη και την υπονόμευση της πληρωμής των υπερωριών.
  • Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

 Αυτή η ρύθμιση ουσιαστικά αποβλέπει στο φακέλωμα όλων όσων παίρνουν αποφάσεις και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Η θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αποτελεί έναν εύσχημο τρόπο για την αποδυνάμωση των συλλογικών διαδικασιών.

Πρόκειται για πλήρη φαλκίδευση της βούλησης και των δικαιωμάτων μας. Αποτελεί χτύπημα στον διάλογο και στην αλληλεπίδραση απόψεων, προβληματισμών και λύσεων.

Το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει τώρα απάντηση στη θατσερική πολιτική της κυβέρνησης! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Κλιμακώνουμε με απεργία όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή!  

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos