25 ­ 27 Σεπτεμβρίου 2015 Άγιος Νικόλαος Κρήτης Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ
25 ­ 27 Σεπτεμβρίου 2015 Άγιος Νικόλαος Κρήτης Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ

1ο Συνέδριο Αισθητηρίων Οργάνων & Γευσιγνωσίας

 25 – 27 Σεπτεμβρίου 2015 Άγιος Νικόλαος Κρήτης

Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ

 Διοργανωτές

Πολιτιστική Ένωση Δήμου Αγίου Νικολάου & Επιμελητήριο Λασιθίου

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου

Με την επιστημονική υποστήριξη της

Πανελλήνιας Ρινολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου

Με την υποστήριξη των

Α.Ε.Σ. Ένωσης Μεραμβέλλου Α.Ε.

Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς και Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς

Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου – ΤΕΙ Κρήτης

Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης,

Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης

Παγκρήτια Ένωση Οχημάτων Εποχής

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών

 Οργανωτική Επιτροπή:: 2841089100 – 6976766226. Πληροφορίες ξενοδοχείου: 28410 28253 – 6

Ημέρα 1η
Παρασκευή 25/9/2015

1ο Προκαταρκτικό σεμινάριο στην οργανοληπτική αξιολόγηση του παρθένου ελαιόλαδου

Εισηγητής – Εκπαιδεύτρια: Έφη Χριστοπούλου

(Ολοκληρωμένο Σεμινάριο στις βασικές γνώσεις γευσιγνωσίας λαδιού με πιστοποιητικό παρακολούθησης)

08:30 – 09:00 Εγγραφές

09:00 – 17:00 Πρόγραμμα σεμιναρίου με μεσημεριανή διακοπή

Συνεδριακές εγκαταστάσεις “Εργοστασίου Αρχαύλη” Κριτσά

Ημέρα 2η
Σάββατο 26/9/2015

08:00 – 10:30 Πρόγραμμα προκαταρκτικού σεμιναρίου στην οργανοληπτική αξιολόγηση του παρθένου ελαιόλαδου

Συνεδριακές εγκαταστάσεις “Εργοστασίου Αρχαύλη” Κριτσά

 

10:30 – 10:40 Διάλειμμα

10:40 – 11:30 Πρόγραμμα προκαταρκτικού σεμιναρίου στην οργανοληπτική αξιολόγηση του παρθένου ελαιόλαδου

Συνεδριακές εγκαταστάσεις “Εργοστασίου Αρχαύλη” Κριτσά

1η Συνεδρία

Αίθουσα Α Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ

11:30 – 11:45 Καλωσόρισμα

Συντονιστές: Μάκης Καρακώστας, Θεόδωρος Κατάσος

Προεδρείο:   Εμμανουήλ Χελιδόνης

11:45 – 12:10 Μινωική αρωματοποιΐα Sabine Beckmann Αρχαιολόγος

12:10 – 12:25 Όσφρηση και γεύση, λειτουργία και συνέργεια με τις άλλες αισθήσεις  Διονύσιος Κλωνάρης ΩΡΛ, ΠΑΓΝΗ

12:25 – 12:50 Αισθήσεις και οργανοληπτική αξιολόγηση Οι χημικές αισθήσεις : η αίσθηση του τρίδυμου νεύρου και οι αισθήσεις της γεύσης και   της οσμής (Υποχρεωτική η παρακολούθηση των εκπαιδευόμενων στο πρόγραμμα τουπροκαταρκτικού σεμιναρίου).      Έφη Χριστοπούλου Γευσιγνώστρια λαδιού

 12:50 – 13:10 Ενδορφίνες, το εργαστήριο των αισθήσεων και των συναισθημάτων Γεώργιος Κλάδος Νευρολόγος, Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου

13:10 – 13:30 Διάλειμμα

2η Συνεδρία

Αίθουσα Β Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ

Συντονιστές: Χαρίτων Παπαδάκης, Χρήστος Σημαντηράκης

Προεδρείο:   Νικόλαος Ψιλάκης

13:30 – 13:50 Δοκιμασίες ελέγχου των οσφρητικών και γευστικών διαταραχών Λία Τσακιροπούλου ΩΡΛ, Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης

13:50 – 14:10 Διάλεξη γευσιγνωσίας κρασιού Σταφυλάκης Μανώλης Οινολόγος

14:10 – 14:30 Διάλεξη γευσιγνωσίας λαδιού Έφη Χριστοπούλου Γευσιγνώστρια λαδιού

14:30 – 14:50 Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κρητικής κουζίνας Νικόλαος Ψιλάκης, Δημοσιογράφος

14:50 – 16:00 Γευσιγνωσία Κρητικής κουζίνας  Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

16:00 – 17:00 Μεσημεριανή διακοπή

Χωριό Κριτσά

17:00 – 19:00 Πρόγραμμα προκαταρκτικού σεμιναρίου στην οργανοληπτική αξιολόγηση του παρθένου ελαιόλαδου

3η Συνεδρία

Συνεδριακές εγκαταστάσεις “Εργοστασίου Αρχαύλη” Κριτσά

Συντονιστές: Δημήτριος Γκέλης, Αντώνης Πετράς

Προεδρείο:  Εμμανουήλ Προκοπάκης

 

19:00 – 19:15 Καλωσόρισμα

                   Νικόλαος Ζαχαριάδης Πρόεδρος Κοινοτικού Διαμερίσματος Κριτσάς

                   Νικόλαος Κοκκίνης Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς

 

19:15 – 19:30 Σχέση όσφρησης και άγχους σε υγιή άτομα και σε άτομα με επεισόδια πανικού

                   Γεώργιος Τζάβλας Οικογενειακός Συστημικός Ψυχοθεραπευτής

 

19:30 – 19:45 Διαταραχές της όσφρησης κατά την κυοφορία και το γήρας

                   Εμμανουήλ Παπαδάκης ΩΡΛ, Σητεία

 

19:45 – 20:00 Πολυφαινόλες και υγεία

                   Δημήτριος Γκέλης ΩΡΛ, Κόρινθος

 

20:00 – 20:20: Υγιεινή Διατροφή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

                    Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών Ρούβα Γουβών

                    Μαρία Σφακιανάκη, Γεωπόνος, Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε

                    Έλενα Φανιουδάκη, Αγγλικής Φιλολογίας, Μέλος της Παιδαγωγικής

                    Ομάδας του ΚΠΕ

 

20:20 – 21:00 Γευσιγνωσία λαδιού

                   Ρένια Σιγανού Γευσιγνώστρια λαδιού

 

21:00 – 22:30 Παραδοσιακή Κρητική κουζίνα

Ημέρα 3η
Κυριακή 27/9/2015

 

4η Συνεδρία

Αίθουσα Α Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ

 

Συντονιστές: Διονύσιος Κυρμιζάκης, Λία Τσακιροπούλου

Προεδρείο:  Ζαχαρίας Αμανάκης

 

09:00 – 09:15 Διαταραχές της όσφρησης και γεύσης στην καθ’ ημέρα ιατρική πράξη

                  Ειρήνη Παναγιωτάκη ΩΡΛ, ΠΑΓΝΗ

 

09:15 – 09:30 Διαταραχές της όσφρησης σε άτομα με αλλεργική ή άλλη ρινίτιδα

                   Ευκλείδης Πρώιμος ΩΡΛ, Νοσοκομείο Χανίων

 

09:30 – 09:45 Διαταραχές και αξιολόγηση της όσφρησης και γεύσεις σε άτομα με χρόνια ρινοκολπίτιδα

                   Ελένη Χαλκιαδάκη ΩΡΛ, Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου

 

09:45 – 10:10  “Μετατραυματική δυσλειτουργία όσφρησης και γεύσης”

                    “Θεραπεία οσφρητικών και γευστικών διαταραχών – Αρωματοθεραπεία”

                     Ιορδάνης Κωνσταντινίδης ΩΡΛ, Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκη

 

10:10 – 10:30 Ειδική Αγωγή και γευσιγνωσία: Οι γεύσεις μέσα από την αναπηρία!!!

                   Γιώργος Μαυροειδής Εκπαιδευτικός ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου

 

10:30 – 11:00 Ψυχοαισθητική: Η ματιά της εξελικτικής νευροβιολογίας στις Τέχνες

                   Κωσταντίνος Φουντουλάκης Καθηγητής Ψυχιατρικής Παν. Θεσσαλονίκης

 

11:00 – 11:15 Διάλειμμα

5η Συνεδρία

Αίθουσα Α Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ

 

Συντονιστές: Γιάννης Μπαξεβάνης, Αναστασία Πλακάκη Αναστασία

Προεδρείο:   Γεώργιος Βελεγράκης

 

11:15 – 11:35 Μινωική Γευσιγνωσία

                   Jerolyn E. Morrison Αρχαιολόγος

 

11:35 – 11:55 Γευσιγνωσία και παραδοσιακά τυριά

                   Παραβολιάση Μαρία, Τεχνολόγος Τροφίμων Αγρ. Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου

 

11:55 – 12:15 Διάλεξη γευσιγνωσίας μελιού

                   Μάνος Σαββιδάκης Γευσιγνώστης, Σητεία

 

6η Συνεδρία

Αίθουσα Α Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ

 

Συντονιστές: Γιώργος Πελεκανάκης, Θωμάς Χαριτάκης

Προεδρείο:  Έφη Χριστοπούλου

 

12:15 – 12:45 Γευσιγνωσία τυριού και μελιού

                   Νικόλαος Συλλιγάρδος Επιχειρηματίας Γαλακτοκομικών προϊόντων

 

12:45 – 14:30 Γευσιγνωσία Κρητικής Κουζίνας

                   Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης

 

14:30 – 17:00 Διακοπή

 

18:30 – 19:30 Μινωικές γεύσεις για τους σύνεδρους

                   Jerolyn E. Morrison Αρχαιολόγος

 

19:30 – 21:00 Γευσιγνωσία κρασιού

                   Δίκτυο οινοποιών Κρήτης

 

Εγγραφή

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos