Αναμνηστική φωτογραφίαΣυνεδρίασε τη Κυριακή 07-01-2007 το νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου, στο Νομαρχιακό Κατάστημα με θέμα την εκλογή προεδρείου για τη διετία 2007-2008.
Μετά από πρόταση του Νομάρχη Αντώνη Στρατάκη εξελέγησαν, από την πλειοψηφούσα παράταξη, οι Πάγκαλος Νικόλαος και Πρατσίνη- Μανιδάκη Μαρία Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Επίσης, μετά από πρόταση της μείζονος μειοψηφίας, η οποία έγινε δεκτή από το Νομάρχη Αντώνη Στρατάκη, εξεέγη ο Κατάσος Θεόδωρος ως Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, εκ νέου, την Παρασκευή 12-01-2007 και ώρα 11. π.μ. με κυριότερα θέματα τον ορισμό εκπροσώπων σε διάφορες επιτροπές, καθώς και τον ορισμό εκπροσώπων στις Γενικές Συνελεσεις της ΕΝΑΕ.

Ο Αντώνης Ανηψητάκης, μετά την απόρριψη της πρότασης του να αναλάβει τη θέση του γραμματέα μέλος της ελλάσονος μειοψηφίας, δήλωσε:
Αν σήμερα είχαμε την πρωτοβουλία θα επιδιώκαμε την διαβούλευση για την καλύτερ λειτουργία του οργάνου. Και υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης στη βελτίωση της λειτουργίας μας και από τον κανονισμό, π.χ. να μην εξαντλούμε τις ελάχιστες προθεσμίες των 3 ημερών για την ενημέρωση, να καλούμε πάντοτε τα κόμματα επιζητώντας τη γνώμη τους, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της Νέας Τεχνολογίας. Υπάρχει η δυνατότητα να συμφωνήσουμε για τις νομαρχιακές επιτροπές, ποιες, πως, τι. Αλλά και γενικότερα υπάρχουν περιθώρια να βρούμε τρόπους ώστε να μην είμαστε τυπικοί διεκπεραιωτές και αυτό π.χ. που λέγεται στο άρθρο 1παρ.1.1.β ότι είμαστε αρμόδιοι για τ διαδικασία του Δημοκρατικού Προγραμματισμού να δούμε με ποιο τρόπο θα το κάναμε καλύτερα πράξη. Δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, δεν επιχειρήθηκαν αυτές οι γόνιμες διαβουλεύσεις. Έτσι σήμερα έχετε την ανοχή μας, την καλή μας διάθεση. Δεν έχετε όμως την ψήφο μας κι αυτό δεν αφορά α πρόσωπα. Ψηφίζουμε «παρών» κι ευχόμαστε στον πρόεδρο, στο προεδρείο καλή επιτυχία»
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: