Από τη συνεδρίαση

Δημ. Συμβ. Οροπεδίου Λασιθίου

«Σήμερα ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς μια καινούργια πορεία με στόχο την ανάπτυξη του τόπου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και σο σύνολο της η Δημοτική Αρχή έχει την υποχρέωση να επιτελέσει έργο για τον τόπο και πιστεύω ότι η ενότητα και η ομοψυχία που επέδειξε σήμερα το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί μόνο το θετικό ξεκίνημα μιας αποτελεσματικής για το Οροπέδιο Δημοτικής θητείας»,

δήλωσε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Μηλιαράς μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία έγινε η εκλογή του Προεδρείου του Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την πρόταση του Δημάρχου και εξέλεξε νέο Πρόεδρο τον κ. Μιχάλη Πατεράκη, Αντιπρόεδρο τον κ. Γιάννη Μανωλόπουλο και Γραμματέα τον κ. Εμμανουήλ Φουκαράκη. Στη διαδικασία προέδρευσε ο πλειοψηφήσας Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανόλης Περυσινάκης.
Νωρίτερα ο Δήμαρχος απεύθυνε μήνυμα ενότητας και τόνισε ότι στόχος του είναι να αξιοποιηθούν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε θέσεις ευθύνης, προκειμένου να παραχθεί έργο για τον τόπο.
«Ο λαός του Λασιθίου μας εμπιστεύθηκε ως μια ενιαία ομάδα και μας έδωσε την εντολή ενωμένοι να κνουμε πράξη αυτό που επιθυμούν όλοι. Στόχος μας πρέπει να είναι να κερδίσει όσα μπορεί περισσότερα το Οροπέδιο σε έργα υποδομής και ανάπτυξης και παράλληλα να πετύχουμε να βελτιώνουμε καθημερινά τις παροχές μας προς τους Δημότες, έτσι ώστε ο τόπος να προσφέρει περισσότερα στους κατοίκους του και να καταστεί ένας ελκυστικός εναλλακτικός προορισμός για τους επισκέπτες. Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή και την εγρήγορση όλων. Ο χρόνος της θητείας είναι συγκεκριμένος και μέσα σε αυτόν πρέπει να υπάρξει ορατό και αναγνωρίσιμο έργο από τους δημότες», ανέφερε.
Απευθυνόμενος στο νέο Πρόεδρο ο κ. Μηλιαράς ζήτησε να εφαρμόσει την τακτική του προκατόχου του δουλεύοντας για την ενότητα του τόπου και του Συμβουλίου.
Ο νέος Πρόεδρος ευχαρίστησε το Συμβούλιο για την επιλογή του, αναφέρθηκε στην πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί για το καλό του τόπου.
Ακολούθησε η εκλογή της Δημαρχιακής Επιτροπής στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος. Στη νέα Δημαρχιακή Επιτροπή εκλέχθηκαν – σύμφωνα με την πρόταση του Δημάρχου – η κα Ευαγγελία Τρουλάκη και οι κ.κ. Μιχάλης Κρασσανάκης, Φραγκίσκος Σπανάκης και Γιάννης Τσιχλάκης. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι κ.κ.: Αλέξανδρος Ορφανός, Ευάγγελος Σπανάκης και Γιάννης Παπαματθαιάκης.
Τέλος, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τα ονόματα των Αντιδημάρχων και τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα γνει επίσημα η τοποθέτηση και η κατανομή των αρμοδιοτήτων τους.
Αντιδήμαρχοι θα είναι οι κ.κ. Νίκος Στιβακτάκης Διοικητικών, Οικονομικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, Μανόλης Περυσινάκης Ανάπτυξης, Τεχνικών Έργων και Υποδομών, και η κα Μαρία Πάτερου Ποιότητας Ζωής, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Από το Γραφείο Τύπου
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: