μία από τις συνεδρίες, από αριστερά, Δασκαλάκης, Προμπονάς, Σφακιανάκη, Χαμηλός,
μία από τις συνεδρίες, από αριστερά, Δασκαλάκης, Προμπονάς, Σφακιανάκη, Χαμηλός,

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του συνεδρίου «Προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος: Προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης του ορεινού όγκου της Θρυπτής» που εγινε στις 3-4 Μαιου στην Ιεράπετρα μετα απο κοπιαστική προετοιμασία που διήρκεσε τρείς μήνες.

Στο συνέδριο που είχε μεγάλη συμμετοχή παρουσιάστηκαν εις βάθος τα προβλήματα της περιοχής αλλα και αναδείχθηκαν μέσα απο τις ομιλίες των τοπικών φορέων οι προοπτικές ανάδειξης των λίγο πολύ παραμελημένων θησαυρών της.
Στην λήξη του συνεδρίου παρουσιαστηκαν οι προτάσεις των συμμετεχόντων οι οποίες και αφου διατυπωθούν θα υποβληθούν στον δήμο για υλοποίηση αλλα και στην περιφέρεια για να διερευνηθούν οι προοπτικές χρηματοδότησης.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκεντρωθούν τα πρακτικά για να δοθούν σε όλους τους οργανωτές  ενω μετα τις εκλογές θα γίνει συναντηση των συλλόγων για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων και την εξαγωγή συμπερασματων για την μετέπειτα πορεία.
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ευχαριστούμε όλους εκείνους που συμμετείχαν στίς εργασίες του συνεδρίου και όλους αυτούς  συνέβαλαν με τον ένα ή άλλο τρόπο στην επιτυχή υλοποίηση του.
Οργάνωση: ΚΠΕ Λασιθίου και 30 φορείς Περ/κής Ενότητας Λασιθίου
Πολιτιστικοί Σύλλογοι περιοχής: Θρυπτής, Κάτω Χωριού, Καββουσίου, Επισκοπής, Πάνω Χωριού, Παπαδιανών, Παχειάς Αμμου, Βασιλικής, Βαϊνιάς, Κεντριού, Αγ. Ιωάννη, Ορεινού, Σφάκας, Τουρλωτής, Μέσα και Έξω Μουλιανών, Μυρσίνης, Λάστρου, Σύλλογος Γυναικών Μυρσίνης,  Μόχλου.
Άλλοι φορείς: Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Δασαρχείο Λασιθίου, Δήμος Ιεράπετρας, ΓΕΩΤΕΕ Παρ. Κρήτης, Οικονομικό Επιμελητήριο Λασιθίου, Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας, Oικολογική Ομάδα Μεραμβέλου, WWF Ελλάδος/Γραφείο Κρήτης, Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία/Τμήμα Κρήτης, Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, Μελισσοκομικός Σύλλογος Λασιθίου, Κυνηγετικός Σύλλογος Ιεράπετρας, Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας, Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΙΣΤΟΣ, Ομάδα Διασπορείς.
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos