το κεντρικό νοσοκομείο του νομού, αποδομείται σιγά - σιγά
το κεντρικό νοσοκομείο του νομού, αποδομείται σιγά – σιγά

Άνευ ουσιώδους αποτελέσματος ήταν τελικά η συνάντηση που προκάλεσε στην Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης (16/9) ο υφυπουργός υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, με καλεσμένους δημάρχους και διοικητές των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

Μέσα από φωνές και πιέσεις, ειδικά από τη πλευρά του δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη, δόθηκε διαταγή να μετακινηθεί ο χειρούργος από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Για τις εφημερίες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου προτάθηκε το νοσοκομείο από την κατηγορία Β να μετακινηθεί στη κατηγορία Γ’ ούτως ώστε οι γιατροί να μπορούν να κάνουν περισσότερες εφημερίες, αλλά αυτό συνιστά υποβάθμιση.

Για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ο υφυπουργός μίλησε για διορισμό δύο γιατρών, όπως επίσης και για τη κάλυψη των κενών, αλλά δεν έγινε γνωστό πότε θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις και ήδη οι χειρουργοί μειώνονται.

Αναμένεται συντονισμός των προσπαθειών από τη πλευρά των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και τον Δήμο για τις παραπέρα κινήσεις. Όπως μας είπε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, θα γίνουν οι σχετικές συζητήσεις, εν όψει και της Πανλασιθιώτικης συνάντησης που διοργανώνεται από τον ίδιο και τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου για τις 26 Σεπτεμβρίου.

Το ζητούμενο είναι εάν υπάρχει πιθανότητα νηφάλιας συνεννόησης ανάμεσα στους δημάρχους. Η συνάντηση στην Αθήνα δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos