η συνάντηση της Δευτέρας στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορεινού
η συνάντηση της Δευτέρας στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορεινού

Στην συνάντηση της 30/6/14 , που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορεινού. συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα , το θέμα της παράνομης βόσκησης, συγκεκριμένες παρεμβάσεις προώθησης και ενημέρωσης και αποφασίστηκε:

  • Να συγκροτηθεί επιτροπή που θα προωθήσει  άμεσα τις προτάσεις του συνεδρίου στους δημάρχους αλλά και στους αρχηγούς των παρατάξεων των δήμων Ιεράπετρας και Σητείας και εν συνεχεία στην αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου. Να επιδιωχθεί η στήριξη και η συμμετοχή στην προσπάθεια η αυτή  του ΓΕΩΤΕΕ, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου, του WWF, της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, του ΕΑΣ, του ΚΠΕ Λασιθίου και άλλων φορέων. Μέλη της επιτροπής ορίστηκαν οι: Κατσιδονιώτης Μπάμπης (Καπίστρι), Κουρουπάκη Δέσποινα (ΠΣ Σφάκας), Παπαδάκης Μπάμπης (ΠΣ Ορεινού), Παπαδοπετράκης Ανδρέας (ΠΣ Πάνω Χωριού), Ρεμεδιάκης Γιάννης (πρ. τοπικού συμβουλίου Καβουσίου), Τσαντηράκη Σοφία (ΠΣ Κεντριού), Τομαδάκης Γιώργος (ΠΣ Κ. Χωριού)
  • Να συνεδριάσει την επόμενη Δευτέρα 7/7/14 7.30 μμ στα γραφεία του ΠΣ Κάτω Χωριού η επιτροπή για την παράνομη βόσκηση. Να απευθυνθούμε άμεσα στίς αρχές για το θέμα των ενοικιαστηρίων (δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων) προς μεγαλοκτηνοτρόφους της περιοχής και να ενημερωθούν οι κάτοικοι για την νομιμότητα και τις συνέπειες της ενοικίασης.
  • Να διερευνηθεί η δυνατότητα σύστασης, με νομική μορφή, δευτεροβάθμιου συντονιστικού οργάνου των Συλλόγων και φορέων
  • Να καθιερωθούν ανοικτές, μηνιαίες συναντήσεις της ολομέλειας του συντονιστικού των Συλλόγων και των φορέων την  τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα. Επόμενη συνάντηση στο Καβούσι την 28/7/2014 στις 7:30 μμ.
Οι (μέχρι τώρα) δηλώσαντες συμμετοχή είναι: Πολιτιστικοί Σύλλογοι Θρυπτής,  Ορεινού,  Βαϊνιάς, Κεντριού, Πάνω Χωριού, Κάτω Χωριού, Παπαδιανών,  Επισκοπής,Βασιλικής, Σταυρού, Μυρσίνης, Σφάκας, Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας, Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας, Σύλλογος ΙΣΤΟΣ, ο (νεοεκλεγείς) πάρεδρος ΔΔ Σταυροχωρίου, πάρεδροι ΔΔ Καβουσίου.  Στηρίζουν οι: Οικονομικό Επιμελητήριο Λασιθίου, ΚΠΕ Λασιθίου
Για τη συνάντηση μας μίλησε ο Γιώργος Τομαδάκης

Τηλ επικοινωνίας
Χαμηλος Γιώργος, Θρυπτή 6972604970
Μυλωνακης Γιώργος, Ορεινό 6977777687
Χρυσός Μανώλης, Κ. Χωριό 6974469273
Κουρουπάκη Δέσποινα (για τον Δήμο Σητείας) 6972846606
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: