Φράγμα Μπραμιανών

Νομός Λασιθίου

Η Σύμβαση του έργου "Σχέδιο Προγραμματισμού του νομού Λασιθίου για την περίοδο 2007-2013" υπεγράφη τη Πέμπτη (17/1) από το Νομάρχη Λασιθίου Αντώνη Στρατάκη και τον εκπρόσωπο του αναδόχου. Το έργο αφορά τη συνοπτική περιγραφή της στρατηγικής και των αξόνων προτεραιότητας του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013 που ορίζουν τις κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδιασμού για την προσεχή προγραμματική περίοδο.

Θα γίνει μια σύντομη περιγραφή των Αξόνων Προτεραιότητας και των διαθέσιμων πόρων ανά Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αλλά και των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, υπογραμμίζοντας, ανά πρόγραμμα, τις διακριτές δυνατότητες αξιοποίησης για το Νομό Λασιθίου.
Σε επόμενο κεφάλαιο θα γίνει κατανομή των έργων, ανά τομέα αιχμής, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης με υποδομές, κοινωνική ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος, αστική και αγροτική ανάπτυξη, ενίσχυση παραγωγικών τομέων και βελτίωση της δημόσιας διοίκησης. Συγχρόνως θα παρατεθούν τα έργα που υλοποιούνται στα πλαίσια του 3ου ΚΠΣ, ώστε να προκύψει η συνέχεια των δράσεων και των δυνατοτήτων του νομού. Στη συνέχεια τα αναγκαία έργα, όπως θα καταγραφούν παραπάνω θα ιεραρχηθούν, κατά σειρά προτεραιότητας, και θα προταθεί πηγή χρηματοδότησης εφόσον μπορεί να εξασφαλιστεί από τα επιχειρησιακά προγράμματα.
Τέλος θα περιγραφεί ο μηχανισμός που πρέπει να λειτουργεί στη Ν.Α.. Λασιθίου και οι διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν ώστε να υλοποιηθούν στο μέγιστο οι παραπάνω στόχοι.

Αντώνης Στρατάκης

Νομάρχης Λασιθίου

Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 25.000 € και είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Νομαρχίας. Προβλέπεται δε να παραδοθεί σε τρεις (3) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Για το θέμα αυτό ο Νομάρχης Αντώνης Στρατάκης δήλωσε: «Με τη μελέτη αυτή στοχεύουμε στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και αντικειμενικού σχεδίου προγραμματισμού του νομού Λασιθίου για την περίοδο 2007-2013. Είναι στοιχείο απαραίτητο για την ορθολογική διαχείριση και των πόρων αλλά και των προτεραιοτήτων μας».

Print Friendly, PDF & Email

Από manos