World watch InstituteΤο βιβλίο του Worldwatch Institute, «Η Κατάσταση του Κόσμου 2007, το αστικό μας μέλλον», παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης (23/5) στη Χερσόνησο, από το μέλος του Worldwatch, κυρία Sheehan, τον Γιάννη Σχίζα εκδότη του περιοδικού Οικοτοπία και τον Μιχάλη Προμπονά, επιμελητή της Ελληνικής έκδοσης.

Ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Χερσονήσου Σπύρος Δανέλλης, αναφέρθηκε στη προσπάθεια του Δήμου, αλλά και στο περιεχόμενο της έκθεσης που βγάζει αρκετά πρωτόγνωρα για μας συμπεράσματα, αλλά και καταγράφει προβλήματα σε όλο τον κόσμο.
Από τη παρουσίασηΔόθηκαν αρκετές λεπτομέρειες για τη κατάσταση των πόλεων, ιδιαίτερα των μεγαλουπόλεων του πλανήτη και πως ακόμα και κάποιες λύσεις που έχουν εφευρεθεί στο τρίτο κόσμο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και αλλού, ενώ αναφέρθηκαν παραδείγματα πόλεων της Σκανδιναβίας, που δεν αφήνουν να πάει τίποτα χαμένο.

Το Worldwatch Institute, καταγράφει και θέτει προβληματισμούς για το μέλλον των πόλεων και το πλανήτη, για το πώς πα πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι, σεβόμενοι το περιβάλλον και το μέλλο των παιδιών μας.

Podcasts:
Απόσπασμα από την εισαγωγή του Δημάρχου Χερσονήσου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos