Σεραφείμ Τσόκας

Γενικός Γραμμ. Περιφ. Κρήτης

Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς που ευχόμαστε να είναι γεμάτη Υγεία, Δύναμη και Δημιουργία, στέλνω σε όλες και όλους σας τις πιο θερμές μου ευχές για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Το 2008, ενωμένοι πάντα, και με στόχο να πετύχουμε όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει για το κοινό μας μέλλον, ας είναι ένας χρόνος ειρηνικός και δημιουργικός. To 2007 καταφέραμε με κοινή προσπάθεια να πετύχουμε τους στόχους μας και η Κρήτη να ακολουθήσει μια δημιουργική πορεία με συγκεκριμένα αποτελέσματα σ’ όλους τους τομείς και το 2008 θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας αφού ξεκινά η Δ’ Προγραμματική Περίοδος.

Η απορροφητικότητα του ΠΕΠ Κρήτης έφθασε στο 77 % εξασφαλίζοντας στο νησί μας τα βέλτιστα αποτελέσματα. Παράλληλα μια σειρά έργων που είχαν μείνει στάσιμα επί δεκαετίες χρηματοδοτήθηκαν και ξεκίνησαν δίνοντας μια νέα προοπτική στην ανάπτυξη της Κρήτης. Την ίδια ώρα το πρόγραμμα Θησέας με πάνω από 860 έργα προχωρεί δυναμικά αποτελώντας ένα σημαντικό εργαλείο στην αναπτυξιακή προοπτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Κρήτη όπως όλοι γνωρίζετε αποτελεί προτεραιότητα στο έργο και στην πολιτική της Κυβέρνησης ώστε να ενδυναμώσει τη θέση της, ως κόμβος δημιουργίας και ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Η κυβερνητική επιλογή είναι σαφέστατη: Να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία, ώστε η Κρήτη και οι άνθρωποι της να βαδίσουν στο μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση, απαντώντας δυναμικά στις προκλήσεις της νέας εποχής.
H ανοδική πορεία του νησιού συνεχίζεται και δεσμευόμαστε ότι θα επιτύχουμε στηριζόμενοι στη συνεργασία και στη συλλογική προσπάθεια, για ένα καλύτερο αύριο.
Με πίστη στις δυνάμεις μας, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά, οδηγούμε την Κρήτη μπροστά.

Σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας, εύχομαι ολόψυχα υγεία και ευτυχία. Να εργαστούμε μαζί ώστε το νέο έτος να μας φέρει πιο κοντά στην πραγματοποίηση των κοινών μας οραμάτων.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos