Τσόκας με Γενικό Γραμματέα νήσωνΜε τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, συναντήθηκε την Δευτέρα (11/10) στην έδρα του Υπουργείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης και πρόεδρος της Επιτροπής των Νσων, κ. Σεραφείμ Τσόκας, και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής των Νήσων της CPMR, κ. Jean Didier Hache.

Στη συνάντηση επίσης πήραν μέρος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου κ. Δημήτρης Κουρκουμέλης και ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Τσίφτης.

Ο κ. Τσόκας ευχαρίστησε τον Υπουργό Αιγαίου για τις παρεμβάσεις του ώστε να συμπεριληφθεί στο Ευρωσύνταγμα ο όρος της νησιωτικότητας και τόνισε ότι θα χρειαστεί την βοήθεια της κυβέρνησης ως Επιτροπή των Νήσων στους κανονισμούς που θα διαμορφωθούν καθώς και στα διαρθρωτικά ταμεα που θα ισχύσουν από το 2007-2013.

Παράλληλα κατά την συνάντηση τέθηκαν στον Υπουργό, εκτός των θεμάτων της νησιωτικότητας και θέματα της ορεινότητας και αραιοκατοίκησης των περιοχών προκειμένου να ενδυναμωθούν οι ενισχύσεις από την Ε.Ε.

Ο Υποργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος και τα συναρμόδια Υπουργεία θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση και τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό θα επιδιωχθούν και συμμαχίες με άλλες χώρες για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι. Ακόμη ο κ. Παυλίδης συνεχάρη τον κ. Τσόα για την εκλογή του στην προεδρεία της Επιτροπής των Νησιών και επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά τόσο δυνατή φωνή, έχοντας τρεις Περιφερειάρχες στο Πολιτικό Γραφείο της CPMR.

Την Τρίτη, (12/10) οι κ. Τσόκας και Hache συναντήθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτη στο Ηράκλειο προκειμένου να καθορίσουν το σχέδιο δράσης της κρητικής προεδρίας στην Επιτροπή των Νήσων.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos