Συνάντηση εργασίας, με εκπροσώπους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των Λιμενικών Αρχών και των Λιμενικών Ταμείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (9/11) στην Περιφέρεια ,Κρήτης με κύριο θέμα την υλοποίηση των εγκεκριμένων έργων CULTOUR MED και CAPITAL BLEU , με τα οποία δίδεται η δυνατότητα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG IIIB MEDOCC να αναπτυχθούν όλες οι δυνατότητες ειδικού τουρισμού της Κρήτης.

Στη συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώης Σακαδάκης, ενώ την παρουσίαση των προγραμμάτων έκαναν οι κ. Κούλα Κουτεντάκη (επικεφαλής συμβουλευτικής ομάδας έργων), η κ. Αμαλία Παπαδάκη (μέλος ομάδας εργασίας), ο κ. Μηνάς Ρασούλης (μέλος ομάδας εργασίας), ο κ. Γιώργος Κυπριωτάκης (συντονιστής έργων) και η κ. Μαρία Αναστασάκη (μέλος ομάδας εργασίας).

Το πρόγραμμα CULTOURMED προσφέρει μια εναλλακτική λύση μακροπρόθεσμα αλλά και βραχυπρόθεσμα, για τη σταθερή ανάπτυξη των ώριμων τουριστικών προορισμών, παρέχοντας σημαντικά οφέλη στην ανταγωνιστικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και οδηγώντας στην προοδευτική απάλειψη του φαινομένου του εποχιακού τουρισμού.

Το πρόγραμμα CAPITAL BLEU έχει ως στόχο το στρατηγικό σχεδιασμό της περιφερειακής ανάπτυξης, με σκοπό την ανάπτυξη του «μπλε τουρισμού»: κρουαζιέρες, σκάφη αναψυχής, κλπ, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την οικονομί.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνης Σακαδάκης: «Έγινε σήμερα η παρουσίαση των δύο προγραμμάτων, του CULTOURMED και CAPITAL BLEU , στο πλαίσιο του INTERREG III , τα οποία αναδεικνύουν μορφές ειδικού τουρισμού και ειδικά το θαλάσσιο τουρισμό μας και πρόσθεσε ότι ,στόχος μας είναι ο θεματικός τουρισμός».

Ξεπεράσαμε , ανέφερε, το μαζικό τουρισμό και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που έχει η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη στο θεματικό τουρισμό. Ένα θέμα είναι ο θαλάσσιος τουρισμός και αυτόν πρσπαθούμε να αναδείξουμε με τα δύο αυτά προγράμματα. Θα αναπτύξουμε όλες τις δυνατότητες ειδικού τουρισμού, τις οποίες θα παρουσιάσουμε με ένα ενιαίο τρόπο σε όλες τις Περιφέρειες της νότιας Ευρώπης. Έτσι ώστε ένας τουρίστας ερχόμενος στην Κρήτη να ξέρει ότι αυτή η τεράστια πιναίδα, με αυτό το σχήμα και χρώμα, δείχνει το συγκεκριμένο θεματικό τουρισμό. Και να ξέρει τη διαδρομή που θα ακολουθήσει προκειμένου να γνωρίσει αυτό το είδος τουρισμού.

Ακολούθως ο κ. Σακαδάκης επεσήμανε ότι θα γίνει καταγραφή όλων των τουριστικών λιμανιών της Κρήτης και όπως χαρακτηριστικά είπε όχι μόνο την ύπαρξη τους, αλλά και τα χαρακτηριστικά τους στοιχεία, είτε τεχνικά είτε γεωμετρικά, έτσι ώστε καθένας ερχόμενος στην Κρήτη να ξέρει ότι το σκάφος του μπορεί να μπει στη Μαρίνα της Σητείας ή δεν μπορεί, δηλαδή να γνωρίζει το βύθισμα κ.λ.π.

Έτσι ,σνέχισε θα έχει μια πλήρη εικόνα, πού μπορεί να φιλοξενηθεί φτάνοντας στην Κρήτη. Πέρα από αυτό θα μπορεί να ξέρει ότι αν μείνει για τρεις ώρες μόνο στην Κρήτη ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη προσφέρονται συγκεκριμένες δυνατότητες γι’ αυτόν ως τουρίστα, οι οποίες θα είναι καταγεγραμμένες σε μία εμφανή θέση, σε μία πινακίδα. Έτσι ώστε ,κατέληξε , ακόμη και ένας τουρίστας που μένει μόνο για λίγες ώρες σε ένα λιμάνι να επιδιώξει την επόμενη φορά να μείνει περισσότερο χρόνο.»
Print Friendly, PDF & Email

Από manos