Από τη συνάντηση«Η μελέτη του ΟΟΣΑ μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για το Δ΄ΚΠΣ. Ίσως μας απαντήσει στο ερώτημα ποια Κρήτη μπορούμε να έχουμε. Πρώτα βέβαια πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα ποια θέλουμε, ζήτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει όλη η Κρήτη, μέσω των φορέων της
Τα παραπάνω δήλωσε ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Σεραφείμ Τσόκας, μετά το τέλος της συνάντησης του με τον εμπειρογνώμονα του ΟΟΣΑ, κ. Philip Wade, παρουσία του κ. Πέτρου Κοντού, Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η μελέτη για την ανάπτυξη της Κρήτης, την οποία εκπονεί ο ΟΟΣΑ και χρηματοδοτεί από κοινού ο ΟΑΝΑΚ και το ΥΠΕΧΩΔΕ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Ηρακλείου, κ. Δημήτρης Σαρρής, ως Πρόεδρος του ΟΑΝΑΚ, η κ. Όλγα Δρίτσα, υπάλληλος της Δ/νσης Διεθνών Σχέσεων του Υπουργεου Οικονομίας και Οικονομικών, ο κ. Θέμης Μαγγανάς, Δ/ντης του ΟΑΝΑΚ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσόκας δήλωσε:

«Η επίσκεψη του κ. Wade είχε αφορμή την μελέτη, η οποία χρηματοδοτείται εν μέρει από τον ΟΑΝΑΚ και εν μέρει από το ΥΠΕΧΩΔΕ, μέσω του Υπουργείυ Εθνικής Οικονομίας. Πρόκειται για την μελέτη του ΟΟΣΑ για την ανάπτυξη της Κρήτης. Μας δόθηκαν κάποια στοιχεία και η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2005. Θα αποτελέσει για μας ένα χρήσιμο εργαλείο. Ίσως μας απαντήσει στο ερώτημα ποια Κρήτη μπορούμε να έχουμε. Πρώτα βέβαια πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα ποια Κρήτη θέλουμε. Έχοντας τα δύο στοιχεία, ποια Κρήτη θέλουμε και ποια Κρήτη μπορούμε, μπορεί να γίνει ορθολογικότερη κατανομή των διαθέσιμων πόρων. Μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για το Δ΄ΚΠΣ αφού το Γ΄ΚΠΣ έτσι και αλλιώς φτάνει στο τέλος του.
Ο στόχος μας είναι το αύριο. Ίσως μπορέσει να μας οδηγήσει σε απαντήσεις πάνω στα θέματα της ανάπτυξης, της παραγωγής πλούτου ουσιαστικά, με σεβασμό στο περιβάλλον.
Όσο για το ποια Κρήτη θέλουμε, πιστεύω ότι είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να απαντήσει όλη η Κρήη, μέσω των φορέων της, και δεν είναι θέμα μόνο του Γ.Γ.
Από την πλευρά μας και από όλους τους φορείς της Κρήτης θα υπάρχει αμέριστη συμπαράσταση κατά τη διάρκεια εκπόνησης της μελέτης και ζήτησα την αξιοποίηση των επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης για τα οποία είμαστε υπερήφανοι και πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά.»
Print Friendly, PDF & Email

Από manos