εξωτερική εμφάνισηΗ δημοτική αρχή συνεπής στην απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο το 2009 έκανε ότι ήταν απαραίτητο για να προχωρήσεις στην αγορά του κτιρίου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών του δήμου Μακρύ Γιαλού σε σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο.

Στις 4.8.2010 υπογράφηκε το συμβόλαιο αγοράς από το Δήμαρχο κο Θεοδόση Καλαντζάκη παρουσία του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταυροχωρίου κου Εμμ. Βρυγιωνάκη. Το τίμημα της αγοράς ανέρχεται στις €284000 που σε συνδυασμό με τις €140000 που διέθεσε ο δήμος για την ανακαίνιση, συμπληρώνει το ποσό που προέβλεπε η σχετική έκθεση εκτίμησης των ορκωτών εκτιμητών.

Η ανάγκη αγοράς του κτιρίου προέκυψε από την αύξηση του προσωπικού του δήμου  και τη διεύρυνση του οργανογράμματος των υπηρεσιών του με στόχο τη στέγαση των υπηρεσιών σε λειτουργικό χώρο, την ανταπόκριση των δημοτικών αρχών στο ρόλο που τους ανέθεσαν οι Δημότες, αλλά και την άμεση και έγκυρη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το κτίριο εμβαδού 420 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται δίπλα στην περιφερική οδό σε συγκοινωνιακό κόμβο ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο.

Διαθέτει σύγχρονους χώρους γραφείων για τις υπηρεσίες του δήμου και μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα δημοτικού συμβουλίου που μπορεί να εξυπηρετήσει και συνεδριακές εκδηλώσεις φορέων.

Το κτίριο αποτελεί σημείο αναφοράς για τους δημότες του δ.δ. Σταυροχωρίου, καθώς σε αυτό στεγάζονταν παλιότερα οι αποθήκες του συνεταιρισμού Σταυροχωρίου, στη συνέχεια το Γυμνάσιο Κουτσουρά και πλέον οι υπηρεσίες του Δήμου Μακρύ Γιαλού.

από τον Δήμο Μακρύ Γιαλού

Print Friendly, PDF & Email

Από manos