sitia04Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες του Δήμου Σητείας, με διαβήματα και παραστάσεις και με την προσωπική παρέμβαση του Βουλευτή και π. Υπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Μωραϊτη, εγκρίθηκε και προωθείται η σύνταξη Προεδρικού Διατάγματος και δημοσίευση σε ΦΕΚ της Ρυμοτομικής Μελέτης του «ΚΟΛΟΝΕΛΟΥ». Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις προσπάθειες αυτές του Δημάρχου Σητείας για προώθηση των Πολεοδομικών Μελετών, γιατί έτσι δημιουργούνται προϋποθέσεις για οικιστική ανάπτυξη και τόνωση της οικοδομής με παράλληλη αύξηση της απασχόλησης στην οικοδομή που τόσο έχουμε ανάγκη.

Η πολεοδομική μελέτη του ΚΟΛΟΝΕΛΟΥ εγκρίθηκε με όλους τις βελτιωμένους όρους δόμησης που είχε προτείνει ο Δήμος και αυτό αποτελεί πρόκριμα για την πιθανή βελτίωση των όρων δόμησης στην περιοχή του παλαιού σχεδίου πόλης που συνορεύει με τον ΚΟΛΟΝΕΛΟ, δηλαδή να εξετασθεί η πιθανότητα εναρμόνισης του συντελεστή δόμησης από το 0,4 στο 0,6 που έχει καθοριστεί για τον ΚΟΛΟΝΕΛΟ.

Η πράξη εφαρμογής που θα ακολουθήσει θα ανοίξει το δρόμο για την απόκτηση οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες αλλά και με την εισφορά σε γη θα αποκτηθούν από το Δήμο Κοινωφελείς  και Κοινόχρηστοι χώροι καθώς και οικόπεδα για σχολεία.

Πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι η διαδικασία για την ανάθεση από το Δήμο Σητείας πολεοδομικής μελέτης για 4.000 στρέμματα περίπου, έχει μπλοκαριστεί με προσφυγή ενδιαφερομένων μελετητικών γραφείων στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τον Οκτώβρη και αν βγει άμεσα η απόφαση ο Δήμος Σητείας θα αναθέσει άμεσα τη μελέτη που θα δώσει οικόπεδα για αξιοποίηση στον Πετρά, στα Ανεμομύλια, στο Μόχλος, στο Πισκοκέφαλο, στον Τρυπητό, στην Αγία Φωτιά κλπ. Δυστυχώς οι πολεοδομικές μελέτες καθυστερούν πάρα πολύ και βέβαια αυτό ανεξάρτητα από τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που στην περίπτωση της Σητείας ο Δήμος τις έχει θέσει σε προτεραιότητα.

Πιστεύουμε το Υπουργείο άμεσα να δώσει εντολή στο μελετητή για την Πράξη Εφαρμογής, ώστε σε ένα χρόνο από  σήμερα να δοθούν οικόπεδα της περιοχής ΚΟΛΟΝΕΛΟΥ για αξιοποίηση από τους ιδιοκτήτες.

από τον Δήμο Σητείας

Print Friendly, PDF & Email

Από manos