Karhim_AgNickΣτα πλαίσια ενός κύκλου επαφών θεσμικού χαρακτήρα με όλους τους δήμους, ο Βουλευτής Λασιθίου και Γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα, Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011, στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης παρέδωσε υπόμνημα στον κ. Καρχιμάκη με τοπικά θέματα τα οποία πρέπει να προωθηθούν για την σωστή λειτουργία του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ειδικότερα στο ζήτημα των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου και του Αγίου Νικολάου καθώς και των Σχολών ΤΕΙ, του Κέντρου αποθεραπείας και αποκατάστασης στη Νεάπολη, το ζήτημα των Φυλακών της Νεάπολης καθώς και άλλων σημαντικών θεμάτων όπου έγινε μια εκτεταμένη συζήτηση.

Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρθηκε στην προοπτική και στην ωφέλεια που θα δημιουργήσει ο θεσμός του Καλλικράτη συνενώνοντας όλες τις δυνάμεις και στηριζόμενος στη διαφάνεια έτσι ώστε να πορευτούμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την ανάπτυξη του Δήμου για την ευημερία των δημοτών που ζουν σε αυτόν τον τόπο. Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσουν όλες οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχουν μείνει στη μέση και θα συμβάλλουν σημαντικά στην προοπτική του τόπου.

Τόνισε επίσης ότι δεν θα κλείσει κανένα Νοσοκομείο στο Νομό Λασιθίου και είπε ότι απλά θα υπάρξουν βελτιώσεις μέσα στη λογική της εξοικονόμησης πόρων για να μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.

Σχετικά με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις σχολές ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι εάν υπάρξουν συγχωνεύσεις και συνενώσεις κάποιων σχολών, αυτό θα ξεκινήσει κυρίως από τα αστικά κέντρα όπου παρουσιάζεται μεγαλύτερη σπατάλη πόρων και μεγαλύτερα λειτουργικά κόστη ενώ διαβεβαίωσε ότι στο Νομό μας δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει καμία από τις υπάρχουσες σχολές. Άλλωστε ο Νομός Λασιθίου μειονεκτεί σε σχολές συγκριτικά με τους άλλους νομούς της Κρήτης.

Ο κ. Καρχιμάκης έκανε μεταξύ άλλων την παρακάτω σημαντική δήλωση:

« Με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την ενεργοποίηση του ευρωομολόγου με το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες προοπτικές για αυτή τη δυνατότητα, ώστε η Ευρώπη να μην κινδυνεύει από τις επιθέσεις του κερδοσκοπικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από τη μία, ενώ από την άλλη θα έχουμε τη δυνατότητα να δανειζόμαστε με μικρότερα επιτόκια πράγμα το οποίο θα επιφέρει σημαντικό όφελος στην οικονομία της Χώρας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγίου Νικολάου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Μπετούρα, Δημοτικοί σύμβουλοι και οι εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Πανίκος Καρατσής και κ. Βασίλης Χατζηδάκης.

Τέλος, ο Δήμαρχος δώρισε στον κ. Καρχιμάκη τον νέο βιβλίο της πόλης του Αγίου Νικολάου και του ευχήθηκε καλή χρονιά, δημιουργική και γεμάτη υγεία για τον ίδιο και την οικογένειά του. {jcomments on}

 

Print Friendly, PDF & Email

Από manos