epitropi_pedias_TEIΚάκιστη εντύπωση, όσο και δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε, η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει μια σειρά σχολές Τ.Ε.Ι., ανά την Ελλάδα, ανάμεσα τους και το ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (με έδρα τον Άγ. Νικόλαο), ενώ βρίσκεται στη δεύτερη χρονιά, με αρκετούς φοιτητές και προοπτικές, αφού είναι το δεύτερο αυτού του αντικειμένου στην Ελλάδα, μετά τη Πάτρα.

Οι αντιδράσεις, αρκετές:

Ο βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης:
«Η αιφνιδιαστική απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, καταδεικνύει περίτρανα ότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο και δρα σπασμωδικά.
Οι εκπρόσωποι του Μνημονίου χωρίς καμιά μελέτη, σχεδιασμό, λογική και αξιολόγηση, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις τους για τη μη κατάργηση κανενός τμήματος του Ν. Λασιθίου και παρά τις επανειλημμένες και έγκαιρες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις (από το Δεκ. του 2010), μονομερώς προχωρούν στην κατάργηση του. Παρόλο που είναι το μοναδικό τμήμα σε επίπεδο Κρήτης το οποίο ιδρύθηκε και λειτούργησε επί Νέας Δημοκρατίας, υλοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και καλύπτοντας συνάμα σημαντικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Από τη πλευρά της η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη, αφού μας πληροφόρησε ότι ο βουλευτής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, καταθέτει ερώτηση για το θέμα μας είπε ότι η ενέργεια αυτή έγινε χωρίς σκέψη:
{divshare}14814700-9a1{/divshare}

Το Επιμελητήριο Λασιθίου:

Εκφράζει την έντονη αντίδραση του Επιμελητηρίου Λασιθίου στην απόφαση για την κατάργηση του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης που λειτουργεί στον Άγιο Νικόλαο. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίφαση με τον ίδιο το νόμο και τις προϋποθέσεις που θέτει. Είναι δε ατεκμηρίωτη και προκαλεί την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι κρύβει σκοπιμότητες.
Ζητά από την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου να ανακαλέσει την σχετική απόφαση η οποία εκτός του ότι είναι άδικη και ακατανόητη θα προκαλέσει μεγάλη μη αναστρέψιμη ζημιά τόσο στον κοινωνικό όσο και στον οικονομικό ιστό της περιοχής.
Για το λόγο αυτό έγινε σύσκεψη της επιτροπής παιδείας του Δήμου Αγίου Νικολάου και θα τεθεί και στο Δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει σε μερικές ώρες.

Η Δημοτική επιτροπή παιδεία αποφάσισε:
Ζητούμε την άμεση ανακοίνωση αριθμού εισακτέων για το σχολικό έτος 2011-2012 έτσι ώστε το τμήμα να μπορεί να πιστοποιήσει το τέλος της φοίτησης, να απονείμει πτυχία στους πρώτους αποφοίτους του και να γίνει μια δίκαιη αξιολόγηση της ύπαρξης και λειτουργίας του, βάσει ολοκληρωμένων κύκλων σπουδών.
Με την επιφύλαξη να υπερασπιστούμε την λειτουργία του τμήματος με κάθε τρόπο.

Για το θέμα αυτό θα γίνει συνάντηση στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του βουλευτή Λασιθίου του Πα.Σο.Κ., Μιχάλη Καρχιμάκη στην Αθήνα με τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο και το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη.

Διαβάστε ακόμα:
Τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου
Τη παρέμβαση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos