sitia_poolΠριν από ενάμισι χρόνο κατασκευάστηκε το κολυμβητήριο Σητείας από την προηγούμενη δημοτική αρχή με υψηλότατο προϋπολογισμό, χρήματα που ασφαλώς προήλθαν από τις τσέπες όλων μας.

 

Το κολυμβητήριο είναι μια κοινωνική παροχή για τους δημότες του τόπου κάθε ηλικίας, αφού τα ευεργετήματα της κολύμβησης είναι σε όλους γνωστά. Στη Σητεία που είναι παραθαλάσσια πόλη, είναι μεγάλη ανάγκη για τα παιδιά να μαθαίνουν σωστή κολύμβηση και να αθλούνται συγχρόνως, οι νέοι-νέες να βρίσκουν διέξοδο ψυχαγωγίας και άθλησης, και οι μεγαλύτεροι να λύνουν πολλά προβλήματα υγείας με την κολύμβηση.

Στις επανειλημμένες συναντήσεις μας με την καινούρια Δημοτική Αρχή συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει βούληση να συνεχίσει να λειτούργει, αφού τους τελευταίους μήνες υποβαθμίζεται σταδιακά για να καταλήξει να κλείσει.

Το επιχείρημα οτι δεν υπάρχουν λεφτά για να λειτουργήσει δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, αφού δεν έχει γίνει τίποτα για να οργανωθεί η λειτουργία του με τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύσει κόσμο (διαφήμιση στα σχολεία, οργάνωση κολυμβητικών ομάδων, κ.λ.π.) και να αυξήσει τα έσοδά του.

Επιπλέον παρατηρούμε ότι το ισοθερμικό κάλυμμα της πισίνας που έχει καταστραφεί δεν αντικαταστάθηκε, πράγμα που θα ελάττωνε κατά πολύ τις δαπάνες πετρελαίου.

Το πιο σοβαρό είναι ότι αν κλείσει για μερικούς μήνες -όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος- το κόστος επαναλειτουργίας του θα είναι τεράστιο, αφού είναι γνωστό ότι τα μηχανήματα του κολυμβητηρίου θα υποστούν βλάβες με το κλείσιμό του.

Βρισκόμαστε στα τέλη Σεπτεμβρίου και παρατηρούμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Εμείς, οι φίλοι του κολυμβητηρίου, είμαστε πρόθυμοι για οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί ώστε ένα τέτοιο έργο να συνεχίσει να λειτουργεί για το καλό όλων μας.

Οι κοινωνικές παροχές στον τομέα της υγείας αρκετά συρρικνώθηκαν στην πόλη μας.

Παρακαλούμε τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει το Σητειακό λαό σχετικά με την πορεία λειτουργίας του.

 

Η προσωρινή επιτροπή του υπό σύσταση συλλόγου φίλων του κολυμβητηρίου

Φανή Σύρπου
Σταύρος Παξιμαδάκης
Ζαχαρίας Χιώτης
Αντωνία Καρανδεινού
Ειρήνη Σηφάκη
Γωγώ Ζαβερδινού
Παύλος Καπετανάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από manos