νοσοκομείο ΝεάποληςΕξελίξεις τις τελευταίες ώρες, όσον αφορά στα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου.

Όπως αποφάσισε στην Αθήνα το Κεντρικό Συμβούλιο των Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) με τον Υπουργό Υγείας, το Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας Νεάπολης, Διαλυνάκειο, παραμένει με το δικό του νομικό πρόσωπο, με δικό του ΑΦΜ και έτσι παραμένουν ως έχει το καθεστώς των κληροδοτημάτων που κατέχει. Οπότε παραμένει ζωντανό και το όνειρο του Κέντρου Αποκατάστασης. Θα είναι όμως διασυνδεδεμένο με τα άλλα τρια νοσοκομεία του νομού.

Όσον αφορά στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, το ΚΕΣΥΠΕ δεν άλλαξε κάτι, δηλ, πλέον ενιαίο ΑΦΜ με τα άλλα τρία νοσοκομεία του νομού, με αποτέλεσμα ο διοικητής του Μάνος Μαρκόπουλος, να υποβάλλει τη παραίτηση του στον Υπουργό Υγείας, εν είδει ηρωικής εξόδου;

‘’Κύριε Υπουργέ.

Παραιτούμαι από τη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ιεράπετρας, διαμαρτυρόμενος για όλα αυτά που αποφασίζονται και επιβάλλονται στον τόπο μου, την Ιεράπετρα.

Διαμαρτύρομαι, για όλους τους σχεδιασμούς των Υπουργείων που γίνονται για μας, αλλά περισσότερο για την επιμονή του Υπουργείου Υγείας στο Νόμο Λοβέρδου 4052/2012, που τόσο πρόχειρα εκπόνησε και παρά τις προσπάθειές μας, δεν αλλάξατε ούτε κόμμα’’, αναφέρει ο Μάνος Μαρκόπουλος

‘’Παραιτούμαι, διαμαρτυρόμενος για την απαξίωση της κοινωνίας μας από τους αρμόδιους Υπουργούς, που αφαίρεσαν από την πόλη μας χωρίς λογικό ορθολογισμό, ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ, ΤΟ ΕΘΙΑΓΕ, ΤΟΝ ΟΤΕ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΟ ΚΤΕΟ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΤΟ ΤΕΙ, ήδη ετοιμάζουν το ΙΚΑ και τον ΤΟΕΒ, το Νοσοκομείο μετατράπηκε σε υποκατάστημα και συμπλήρωμα του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, και μας έμεινε το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ, όπως με χιούμορ και αρκετή πίκρα λέει ο κόσμος.

Διαμαρτύρομαι, για την απαξίωση της μεγαλύτερης πόλης του Νομού – τέταρτη σε μέγεθος στην Κρήτη – και την κατάταξή μας σε πολίτες Β κατηγορίας που πρέπει εμείς οι περισσότεροι να τρέχουμε στην ‘’ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ’’, με άθλιο οδικό δίκτυο 35 χλμ. και να χάνουμε μεροκάματα και καύσιμα για απλές πράξεις, και η αίσθηση είναι ότι μας θεωρούν ανίκανους για την πιο μικρή διαχείριση’’, προσθέτει.

Μαρκόπουλος ΜάνοςΔιαμαρτύρομαι, γιατί έχετε εξοργίσει τον κόσμο μας, τον βγάλατε στους δρόμους και τα βάζει με όλους, και η οργή φουντώνει κάθε μέρα και εμένα κύριε Υπουργέ, μου τελείωσαν τα επιχειρήματα γιατί φροντίσατε να μου τα αφαιρέσετε και με έχουν τοποθετήσει απέναντί τους αρκετοί συμπολίτες μου, και είναι άδικο.

Μάς συνθλίψατε, κακοποιήθηκε η πιο πλουτοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας, η μεγαλύτερη πόλη του νομού με 20.000 κατοίκους, με Δήμο πλέον των 40.000, που το Καλοκαίρι μόνο για τη νήσο Χρυσή έρχονται 70.000 επισκέπτες και ίσως είναι η μόνη περιοχή στην Κρήτη που στην παρούσα συγκυρία ξενοδοχείο της πραγματοποίησε επένδυση 12.000.000 Ευρώ, ενώ ετοιμάζεται άλλη επένδυση 300.000.000 Ευρώ σε οικόπεδο 450 στρ., διαθέτει δε ένα αγροτικό πληθυσμό που πρωτοπορεί στις δυναμικές θερμοκηπιακές καλλιέργειες με την δημιουργία εξαγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεων λόγω της μεγάλης παραγωγής. Πώς θα τα υποστηρίξουμε με ένα υποβαθμισμένο Νοσοκομείο και καμιά άλλη υποδομή; Αυτά δεν είναι κληρονομιά ή κληροδοτήματα;’’, ρωτά τον Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Μάνος Μαρκόπουλος.

‘’Κύριε Υπουργέ, εμείς κτίσαμε το Νοσοκομείο, οι πατέρες μας με το υστέρημά τους τα χρόνια του 1946, μαζί με τους μετανάστες της Αμερικής, αλλά και τώρα οι πολίτες συνδράμουν ο κάθε ένας με ότι μπορεί, προκειμένου να μην υπάρξει έλλειμμα σε αναλώσιμα κ.λ.π.

Είμαστε η μοναδική πόλη που αναγκάστηκε να πληρώσει ο Δήμος όλο τον εξοπλισμό για να στηθεί το ΤΕΙ, και το μεταφέρουν για εξοικονόμηση πόρων για το Κράτος, που είναι 8.500 Ευρώ, τόσο κοστίζει η καθαρίστρια.

Εύχομαι ειλικρινά ο αντικαταστάτης μου να έχει καλύτερη αντιμετώπιση, να βρεί τρόπο το Υπουργείο να υπάρξει Διοικητική αυτονομία για προστασία του Νοσοκομείου, είναι εύκολο, άλλωστε αυτό είχα καταλάβει ότι ήταν στις προθέσεις σας’’, καταλήγει ο Μάνος Μαρκόπουλος, ο οποίος στο υστερόγραφο του θυμίζει ότι, ‘’οι δραστηριότητές του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, επεκτείνονται και σε επιστημονικό πεδίο. Πριν δέκα ημέρες, η Παθολογική Κλινική , εκπροσωπούμενη από δύο Ιατρούς, παρουσίασε τέσσερεις (4) εργασίες σχετικές με το διαβήτη στο Παγκόσμιο Συνέδριο που έγινε στην Κων/πολη και απέσπασε τα εύσημα, τους κάλεσαν και σε ανάλογο Συνέδριο στην Αγγλία.

Επίσης, είναι στο τυπογραφείο βιβλίο που συνέγραψαν οι περισσότεροι γιατροί του Νοσοκομείου μας και είναι απαύγασμα παρατηρήσεων, καταγραφής και μελέτης άνω των 15 ετών.

Είμαι υπερήφανος για αυτές τις επιδόσεις, σάς δηλώνω δε, ότι δεν υπήρξε οικονομική επιβάρυνση του Νοσοκομείου.

Είναι απαίτηση να προστατεύσετε αυτό το διαμάντι της Νότιας Κρήτης’’.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos