Από τη συνεδρίαση

Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης

Με την συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, των Σχολικών Επιτροπών καθώς και των διαφόρων επιτροπών ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης υπό την προεδρία της κ. Μοσχοβιτάκη, στη συνεδρίασή της Δευτέρας (22/1.
Οι προτάσεις του Δημάρχου κ. Καστρινάκη για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα Διοικητικά Συμβούλια και τις επιτροπές συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με ομόφωνες αποφάσεις

προχώρησε στις συγκροτήσεις των Δ.Σ. του ΚΑΠΗ, του ΚΕΑΚΡΗΠΟ, του Αθλητικού Κέντρου, της ΔΕΑΠΟΝ, του Παιδικού Σταθμού, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας των Σχολικών Επιτροπών ,των επιτροπών παραλαβής έργων και προμηθειών, διενέργειας δημοπρασιών κλπ. καθώς και στην εκπροσώπηση του Δήμου στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΕΣΔΑΚ, ΣΕΔΗΚ, ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και στην Διαχειριστική Επιτροπή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νεάπολης.

Στην προεδρία της ΔΕΑΠΟΝ και του ΚΕΑΚΡΗΠΟ παραμένει ο Δμαρχος κ Καστρινάκης. Πρόεδρος του ΚΑΠΗ για την επόμενη τετραετία αναλαμβάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Συλλιγάρδος Σπύρος.
Πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου, αναλαμβάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πεδιαδίτης Γρηγόρης. Πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού, αναλαμβάνει η Δημοτική Σύμβουλος κ. Γουλιδάκη Χαρούλα. Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αναλαμβάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαμάκης Γιώργος.

Μεταξύ άλλων θεμάτων επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα:

  • Αποφάσισε τον τρόπο καταπολέμησης του δάκου της ελιάς την επόμενη ελαιοκομική περίοδο στην έδρα του Δήμου και στα Δ. Διαμερίσματα .
  • Ενέκρινε την πραγματοποίηση ημερίδας του Κ.Π.Ε. σχετικά προαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο πλαίσιο ειδικής αγωγής καθώς και τις δαπάνες εφαρμογής προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που προγραμματίζονται από το ΚΠΕ για την Σχολική χρονιά 2006-2007.
  • Γνωμοδότησε θετικά στην αίτηση της εταιρείας SOLE MARE ESTATES για ον καθορισμό εδαφικής έκτασης ως Π.Ε.Ρ.ΠΟ. στην θέση Τσαμπί- Κουνάλι .
  • Συζήτησε και κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά με περιοριστικούς όρους στο αίτημα δημότη για εγκατάσταση ποιμνιοστασίου εκτός του οικισμού «Ξερά Ξύλα».Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την συνεχιζμενη εγκατάλειψη της Μονής στην περιοχή και επιφυλάχθηκε να συζητήσει αναλυτικά το θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης στην τελευταία συνεδρίασή του στι 22 Ιανουαρίου 2007,ασχολήθηκε με το θέμα που έχει προκύψει μετά την απόσπαση της παιδιάτρου του Γ.Ν.Κ.Υ. Νεάπολης κ. Στέλλας Παγώνα, προκειμένου να καλύψει μέρος των εφημεριών της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Α.Ν. και αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

«Η απόφαση της Δ.Υ.ΠΕ. Κρήτης για την απόσπαση επί ένα τρίμηνο της μοναδικής παιδιάτρου στην περιοχή, προκειμένου να καλύψει μέρος των εφημεριών της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Α.Ν., δημιουργεί έντονο πρόβλημα στην λειτουργία του Νοσοκομείου μας με υνέπεια την υποβάθμιση της παροχής Υπηρεσιών Υγείας στους Δημότες μας.
Είναι η τρίτη κατά σειρά φορά που καλύπτονται οι ελλείψεις του «Νομαρχιακού» Νοσοκομείου μόνο από προσωπικό του Νοσ. Νεάπολης.
Η πρωτοφανής δήλωση του Διοικητή κ. Σπυριδάκη ότι τα παιδιατρικά περιστατικά στην Νεάπολη μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους γενικούς γιατρούς, για άλλη μια φορά δίδει την εντύπωση ότι η κοινωνία της Νεάπολης αντιμετωπίζεται από την πολιτεία με τον χειρότερο τρόπο.
Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας στην Υγεία. Αντί να υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο μας, θα πρέπει , όπως και άλλες φορές έχουμε ζητήσει σαν Δημοτικό Συμβούλιο, να αναβαθμισθεί και να στελεχωθεί επαρκώς, ώστε να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες τη περιοχής.
Καλούμε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου, να στηρίξει τα συμφέροντα της κοινωνίας την οποία κλήθηκε να υπηρετήσει και να πιέσει προς την κατεύθυνση της ανάκλησης της απόφασης της Δ.Υ.ΠΕ.
Η αναβάθμιση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είναι αναγκαία, αλλά δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος του Νοσοκομείου της Νεάπολης

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: